portal beyaz Portal     İK      Kütüphane     S.S.S.      İletişim   

TR    EN

TR    EN

Ceren Bozkurt ile Cumhuriyetin İlk Yıllarında Ankara'nın Yeme İçme Kültürü

Kategori: Haberler
(0 Votes)

 WhatsApp Gorsel 2024 12 27 saat 20.20.33 57865125

Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 105’inci yıl dönümü anısına 27 Aralık 2024 tarihinde düzenlediğimiz etkinlikler kapsamında, Tarihin Mutfağı Kulübü olarak, tarihin lezzetli ve bir o kadar da anlamlı yönlerini keşfetmek için Yemek Tarihçisi Ceren Bozkurt’u ağırladık.

Bozkurt, "Cumhuriyet'in İlk Yıllarında Ankara'da Yeme İçme Kültürü" başlıklı söyleşisinde, yeme içme kültürünün yalnızca bir alışkanlık değil; aynı zamanda toplumsal ve siyasi hayatın bir yansıması olduğunu anlattı. Cumhuriyet’in ilk yıllarında Ankara’nın hızla büyüyen bir başkent olarak nasıl yeni lokantalara, kahvehanelere ve sosyal buluşma noktalarına ev sahipliği yaptığını gözler önüne sererek, yeni rejimin modernleşme hedeflerinin, lokanta kültürüne ve sosyal yaşam alışkanlıklarına nasıl yansıdığına dair çarpıcı örnekler verdi. Dönemin lokantaları, yalnızca yemek yenen mekânlar değil; aynı zamanda fikirlerin paylaşıldığı, siyasi sohbetlerin yapıldığı ve toplumsal dönüşümün şekillendiği önemli alanlardı.

Öğrencilerimizin tarih ve kültürü keşfetmeleri imkânı bulduğu söyleşi sonunda Tarihin Mutfağı Kulübü öğrencilerimizden iki öğrenci, Atatürk’ün baş aşçısı Mehmet Yıldır’ın tariflerinden ilham alarak puf böreği ve bademli revani hazırladılar.Ceren Hanım, bu tarihi tariflerin başarılı yorumlarını büyük bir keyifle tadarken, öğrencilerimizin bu özenli hazırlıkları etkinliğe unutulmaz bir dokunuş kattı.

WhatsApp Gorsel 2024-12-27 saat 13.04.07_ffb53670WhatsApp Gorsel 2024-12-27 saat 20.20.33_26746e6aWhatsApp Gorsel 2024-12-27 saat 20.20.33_57865125WhatsApp Gorsel 2024-12-27 saat 13.05.33_5353a023

Görüntüleme: 285

Arama

Okullar
Bağlantılar
Bizi Takip Edin
İletişim

Taşpınar Mah. Kolej Cad. No:5 İncek Gölbaşı / Ankara

info@tedankara.k12.tr

+90 312 5869000