Logo
Bu sayfayı yazdır

7.Sınıf Öğrencileri Bilimsel Avrupa Gezisi Gerçekleştirdiler

7.Sınıf Öğrencileri Bilimsel Avrupa Gezisi Gerçekleştirdiler

7. sınıf öğrencileri 31 Mart-5 Nisan 2019 tarihleri arasında Amsterdam, Brüksel ve Paris şehirlerini kapsayan Bilimsel Avrupa Gezisine katıldılar. Amsterdam’da yer alan ve  etkileşimli bir müze olan Science Center Nemo’da öğrenciler yüzlerce bilimsel deneyi uygulama fırsatı buldular. Her katında ayrı bilimsel temayı ele alan müzede öğrenciler bilim laboratuvarındaki deneylere katılmanın yanı sıra, hafıza testleri ve zihin problemleri ile ilgili uygulamaları gerçekleştirdiler. 

Bir diğer etkileyici müze olan Corpus Müzesinde ise öğrenciler insan vücudunda yolculuk yaptılar. Ayaklardan başlayıp vücudun üst tarafına doğru her bir organın içinde tek tek gezerek, organların görev ve özellikleri hakkında bilgi edindiler. 

Brüksel’de ise Avrupa Birliği Parlamento Binasını ziyaret ederek I. ve II. Dünya Savaşları sürecinde ülkelerin yaşadıkları sorunlar ve birlik olmaya karar verdikleri tarihi süreç hakkında fikir sahibi oldular. Ayrıca öğrenciler Parlamenterium’da kendi meclislerini oluşturarak dünya sorunlarını tartıştılar. Euro Space Center da ise, öğrenciler Ay ve Mars yürüyüşü simülasyonu, roket fırlatışı, uzay yapıları tasarlamaları gibi astronot eğitimlerinin temelini oluşturan programı deneyimleme şansı buldular. 

Paris te ise Walt Disney tema parkı olan Disneyland de eğlenceli aktivitelere katıldılar. Paris şehir turu ile Fransız kültürü hakkında fikir sahibi oldular. Öğrenciler bilimsel ve kültürel keşif yaşamanın kazandırdığı farkındalık ve özgüvenle geziyi tamamladılar.

 

Son DüzenlenmeSalı, 16 Nisan 2019 13:26
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000