Yabancı dilleri öğrenmek sadece kelimeleri ezberlemek değil, o dillere ait kültürleri de hissetmektir. Bu anlayışla yola çıkan okulumuz, Fransızca, Almanca ve İspanyolca öğretmenlerinin iş birliğiyle unutulmaz bir deneyime imza atıyor!
30 Mayıs 2025 Cuma günü, Başkent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde 20 kişilik öğrenci grubumuz, farklı dillerde farklı isimlerle anılsa da kalbimize aynı lezzetle dokunan geleneksel bir tatlıyı - Crème caramel, flan, Creme Caramel - Derya Mumcu ve Emre Sarial şefleri eşliğinde hazırladılar.
Etkinlik dili Türkçe olsada öğrencilerimiz yabancı dilde öğrendikleri kültürel kavramları atölye öncesi ve sonrası çalışmalarla pekiştirerek bu deneyimi çok daha anlamlı hale getirdiler
Kültürlerle harmanlanan bu tatlı yolculukta, dil öğreniminin ne kadar keyifli ve lezzetli olabileceğini birlikte keşfediyoruz!
Tatlılar değişir, kültürler çeşitlenir ama sevdamız hep aynı: Öğrenmek, keşfetmek ve paylaşmak!