Logo
Bu sayfayı yazdır

5.Sınıflar Söz Oyunları'nda Yarıştı

5.Sınıflar Söz Oyunları'nda Yarıştı

Ortaokul Türkçe Zümremiz tarafından düzenlenen “Söz Oyunları” adlı sözcük, deyim ve atasözlerinden oluşan bilgi yarışmasının yarı final ve final aşamaları 15 Nisan 2019 Pazartesi günü gerçekleştirildi. 

5. sınıflar arasında yapılan yarışma, tüm sınıflara uygulanan otuz soruluk bir eleme ile Şubat ayının son haftası başladı. Sınıflarda en çok puan alan 38 öğrenci 15 Mart 2019’da gerçekleştirilen Kahoot çalışmasına katıldı ve bu çalışmanın sonunda yarışmanın yarı finaline 12 öğrenci katılmaya hak kazandı. 

Yapılan kura çekimiyle farklı sınıflardan öğrencilerin ekip olmaları sağlandı. Üçer öğrenciden oluşan dört grup 15 Nisan 2019’da İlkokul Amfi Tiyatro’da bir araya geldi.

Gruplarına “Sözcük Avcısı, Sözcük Kahramanları, Sözcük Büyücüleri ve Sözcüklerin Sesi” şeklinde etkinliğe uygun adlar belirleyen öğrencilerimiz, 2018-2019 eğitim öğretim yılının başından itibaren edindikleri bilgilerden oluşan sorular aracılığıyla öğrendiklerini deneyimlere dönüştürdüler.

“Ana Dilim Türkçe” kitabının da kaynak olarak kullanıldığı yarışmada öğrencilerimiz günlük yaşamda yapılan dil yanlışları, yabancı sözcüklerin Türkçe karşılıkları, şarkılarda geçen deyim ve atasözlerini bulma gibi farklı alanlarda sorulara yanıt verdiler.  

Türkçe öğretmenlerimizin hazırladığı yarışmanın yarı finali dört ana kategoriden meydana geldi: Sözcük, Deyim, Atasözü, Görsel. Her kategoride bulunan dörder sorunun puanları ise zorluk derecelerine bağlı olarak farklılık gösterdi. Öğrenciler grup olarak aldıkları kararla istedikleri puanda soruları yanıtladılar. 

 

“Sözcüklerin Sesi” ile “Sözcük Kahramanları” grupları yarı finalde elde ettikleri başarıyla finale katılmaya hak kazandı. Finale çıkamayan gruplara katılım belgeleri  Beşinci Sınıflar Koordinatör Müdür Yardımcısı Ebru TARTAN tarafından verildi. 

Yarışmanın final aşaması aynı gün sekizinci ders saatinde gerçekleştirildi. “Hareketli, Sözcüklü, Sürprizli” adıyla üç gruptan oluşan final aşamasında öğrencilere 12 soru soruldu. Seçmeli Yaratıcı Drama dersi öğrencilerinin de soru aşamasında katkıda bulunduğu yarışmada gruplar, seyircilere finale yakışır bir heyecan yaşattı. Yarışmanın sonunda “Sözcüklerin Sesi” grubu en yüksek puanı alarak yarışma birincisi oldu. Finale kalan öğrencilerimize katılım belgeleri Ortaokul Müdürü Ayşe Nalan KASKAN tarafından verildi.     

Hem yarışmaya katılan hem de seyirci olarak orada bulunan öğrenciler çok eğlendiklerini, bilgilerini tazeleyip yanlış bildikleri bazı anlamların doğrularını öğrendiklerini belirttiler.  

 

 

 

Son DüzenlenmeÇarşamba, 17 Nisan 2019 14:17
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000