Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Coşkuyla Kutladık

IMG 1009

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı 23 Nisan Salı günü, Okulumuz stadyumunda büyük bir coşkuyla kutladık.

Tüm kısımlarımızdan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirilen 23 Nisan kutlama törenine velilerimiz yoğun bir ilgi gösterdi. Okul stadyumumuz hınca hınç doldu.

Geçit Töreni, Çelenk Koyma, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk konuşmayı TED Ankara Koleji Vakfı Okulları Genel Sekreteri Önder Aytekin gerçekleştirdi. Konuşmasında 23 Nisan’ın tarihsel önemine değinen Aytekin, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün milletimize armağan ettiği ulusal egemenliğin önemini bir kez daha idrak ettiğimiz ve çocuk sevgisiyle dolu bir atmosferi ruhumuzun derinliklerine kadar hissettiğimiz bu anlamlı günde, TED Ankara Koleji çatısı altında sizlerle bir arada olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duymaktayız.” diye konuştu.

“Fikri hür vicdanı hür nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz”

Aytekin konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Bugün, sadece bir bayramı değil, aynı zamanda geleceğimizi temsil eden çocuklarımızın en önemli bayramını ve Cumhuriyet değerlerimizi de kutluyoruz. TED Ankara Koleji olarak; 1931’den bugüne, Yüce Atamızın izinde, onun gösterdiği yolda, hiç durmadan “fikri hür vicdanı hür” nesiller yetiştirmek için var gücümüzle çaba gösteriyoruz. Ne mutlu bizlere ki bu ulvi görevi üstlenerek; aklın ve bilimin yolundan şaşmayan, ülkesini, insanlarını ve doğasını seven, yurttaşlık bilinci yüksek, on binlerce Cumhuriyet tutkunu mezun verdik.” 

Sonrasında TED Ankara Koleji Vakfı Okulları Genel Müdürü Bilge Baki kürsüye gelerek konuşmasını gerçekleştirdi. Baki, katılımlarından dolayı tüm velilerimize teşekkür ettikten sonra çocuklara hitaben şöyle konuştu: “1931’den bugüne ülkemizin yarınlarını aydınlatan ‘hiç sönmeyen eğitim meşalesi’ TED Ankara Koleji olarak bizler, Atamızın çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine yükselme hedefi doğrultusunda, hiç durmadan hiç yorulmadan yürümeye devam ediyoruz. Sizlerin de daima aynı kararlılıkta olacağınıza inancım tamdır. Sizleri yetiştiren aileleriniz ve öğretmenlerinizin bu yüksek değerler doğrultusunda sizlere yol gösterdiğini çok iyi biliyorum. Bu yüzden aklın, bilimin ve teknolojinin rehberliğinde hepinize aydınlık bir gelecek diliyorum.”

Şiirler, şarkılar, danslarla kutladık

Gösteriler bölümünde TED Ankara Koleji Okul Orkestrası ve Korosu sevilen çocuk marşları ve şarkılarını seslendirdi. Anaokulu ve ilkokul öğrencilerimiz şiirler söylediler, modern dans ve vals gösterileri gerçekleştirdiler. Ortaokul ve Lise kısmı öğrencilerimiz dans gösterileri ile törene renk katarken, TED Ankara Koleji Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı.

Tören tüm grupların sahada toplanarak okul korosu eşliğinde ‘We Are The World’ şarkısını seslendirmesi ve Kolej Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

Törenlerin hazırlanmasında emeği geçen tüm yöneticilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ederiz. Değerli katılımlarından ötürü tüm velilerimize şükranlarımızı sunarız.

23 Nisan kutlu olsun!

 Video Link:https://www.youtube.com/watch?v=8fvDbYar_FE

Son DüzenlenmeSalı, 23 Nisan 2024 14:14