PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK

Gelişimin en hızlı olduğu erken çocukluk yıllarında bu süreci verimli bir şekilde değerlendirmek ve çocuklarımızın gelişimlerine katkı sağlayabilmek için Anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi olarak öğretmenlerimiz ile işbirliği içinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Anne baba olmanın keyifli olduğu kadar zorlayıcı da bir rol olduğunu biliyoruz. Günümüzde ekonomik ve kültürel anlamda hızla değişen yaşam koşulları bu sorumluluğu arttırıyor.

Velilerimizle;

• aile görüşmeleri,

• bireysel görüşmeler,

• bilgilendirme yazıları ve

• “Paylaşım Saatleri” yoluyla işbirliği yapıyoruz.

Öğrencilerimizi;

• sınıf içi gözlemler,

• rehberlik etkinlikleri,

• branş / sınıf öğretmenleri ile yapılan toplantılar ve

• birtakım ölçme değerlendirme araçları yoluyla tanımaya çalışıyoruz.

Ayrıca okulumuz işleyişinde “Değerler Eğitimi”, “Çocuklarla Felsefe” gibi çeşitli projelerde görev alıyoruz.

Sevgili Velilerimiz, okul - aile işbirliği ve tutarlılığı eğitim sürecinde kritik bir öneme sahiptir. Unutmayalım ki, her aile ve çocuk biriciktir. Bu nedenle ihtiyaç duyduğunuzda zaman kaybetmeden bizimle iletişime geçmenizi bekliyoruz.

Anaokulu PDR Uzmanları

SINIFLARIN GÖREVLİ PDR UZMANLARI