2019-2020 Eğitim Öğretim Yılına Heyecanla Başladık

2019-2020 eğitim öğretim yılına 9 Eylül sabahı heyecanla başladık. Okullarımızın tören alanlarında gerçekleştirilen öğretim yılı açılışlarında saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından okul müdürlerimiz, öğretmen ve öğrencilerimiz konuşmalarını yaparak, yeni eğitim dönemine ilişkin dilek ve temennilerini dile getirdiler.

IMG 6647

Lise Müdürümüz Sedef Eryurt, uygarlığın geliştiği yer olan okuldan ve eğitimden uzak bir toplumun asla var olamayacığını hatırlatarak, “Gelişen teknoloji ile birlikte bilgiye ulaşmanın kolaylaştığı günümüz dünyasında TED Ankara Koleji’nin amacı öğrencilerine hazır bilgiyi sunmak değil, araştıran, doğru bilgiye nasıl ulaşacağını bilen bireyler yetiştirmektir.” dedi.

IMG 0788

Ortaokul Müdürümüz Ayşe Nalan Kaskan öğrenci ve velilerimize şöyle seslendiği konuşmasında “2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk gününde TED Ankara Koleji Vakfı ailesi olarak sizlerle bir arada olmanın mutluluğu ve heyecanı içindeyiz. Değerli velilerimiz, çağdaş, laik, sosyal sorumluluklarının bilincinde, bilim ve teknolojiyi kullanan bireyler olarak yetiştirdiğimiz çocuklarımızın önünde çok uzun bir yol var. Bizler Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleriyle aydınlanan bu yolda hep birlikte yürüyoruz.”

IMG 0114

İlkokul Müdürümüz Melek Kocatüfek, “Bizler öğretmen olarak bugün çok heyecanlıyız çünkü Cumhuriyet’in bizden beklediği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesilleri yetiştirmek üzere yeni eğitim ve öğretim yılına başlıyoruz.” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

IMG 6742

Anaokulu Müdürümüz Nazlı Deniz Yiğit, A1 ve A2 öğrencilerimize “Hoşgeldiniz” diyerek başladığı konuşmasında velilerimize hitaben şunları dile getirdi: “Değerli velilerimiz, heyecan ve bazen biraz kaygıyla bizlere emanet ettiğiniz güzel yavrularımızı Atatürk’ü tanıyan, kendini ve çevresini fark edebilen, çevre konusunda duyarlı, yaratıcı ve yaşadıklarının tadına varabilen bireyler olarak yetiştirmek amacındayız... Hepimize verimli, sağlıklı ve mutlu bir eğitim yılı diliyorum.”

Hep birlikte coşkuyla söylediğimiz Kolej Marşı ile sonlanan törenlerimizin ardından öğrenci ve öğretmenlerimiz, 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk dersi için sınıflarına girdiler.