OKULUMUZUN EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENEN 19 MAYIS GENÇLİK FESTİVALİ’NDE TÜM TED OKULLARI BİR ARAYA GELDİ

Türk Eğitim Derneği’nin 90. yılını ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını Okulumuzun ev sahipliğinde gerçekleştirilen 19 Mayıs Gençlik Festivali ile kutluyoruz.

TED bünyesindeki 38 okul, TED Üniversitesi, spor takımları, mezun dernekleri, akademik kadrosu, öğrencileri, öğretmenleri, velileri, gönüllüleri, mezunları ve çalışanlarının 17, 18 ve 19 Mayıs’ta İncek Kampüsümüzde bir araya geldiği festivalde milli bayram bilincini doyasıya yaşıyoruz. Spor müsabakalarından, sanat etkinliklerine, rodeodan, dans gösterilerine kadar birbirinden eğlenceli oyunların yer aldığı festivalin ikinci gününde tüm TED ailesi olarak Anıtkabir’de kurucumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda olacağız. Yine ikinci gün akşamı stadyumumuzda Türkiye’nin en sevilen müzik grupları arasında yer alan Manga bir konser verecek. 19 Mayıs sabahı ise Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı 15 bin kişilik bir katılımla coşkuyla kutlayacağız.

19 Mayıs Gençlik Festivali - Birinci Gün

Festivalimizin birinci gününde TED Okulları arası spor müsabakaları ve kültür ve sanat etkinlikleri gerçekleştirildi. Basketbol, voleybol, yüzme, tenis ve futbol müsabakalarında centilmence mücadele veren TED Okulları öğrencileri, birbirleri ile güzel dostluklar kurdular.

Ortaokul, Lise ve Spor ve Sanat Merkezi Kolej Sokağı ise birbirinden renkli dans gösterilerine ve görsel sanatlar canlı performanslarına sahne oldu. TED Okullarının dans grupları, halk oyunları, modern dans, step-aerobik gibi çeşitli dans gösterilerini sergilediler. Öğrencilerin seramik-heykel, grafik, desen, batik, grafiti ve kum performansları ise hayranlıkla izlendi.

19 Mayıs Gençlik Festivali - İkinci Gün

Anıtkabir ziyaretimiz sonrasında tüm TED Ailesi, yeniden İncek Kampüsü’nde toplanarak Festival kapsamında yer alan etkinliklere devam ettik. TED Senfoni Orkestramız da festival kapsamında bir konser verdi.

18 Mayıs akşamı ise gençlerimiz, Manga konseri ile eğlenceli zaman geçirdiler.

19 Mayıs Gençlik Festivali – Üçüncü Gün

Okulumuzun stadyumunda gerçekleştirdiğimiz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenimizin ardından Spor ve Sanat Merkezimizde festival süresince yapılan spor karşılaşmalarının ödül töreni gerçekleştirildi. Basketbol, Voleybol, Futbol, Yüzme ve Tenis turnuvalarında dereceye giren takımlara ödülleri Türk Eğitim Derneği, TED Ankara Koleji ve TED Okulları yöneticileri tarafından verildi.

19 Mayıs Gençlik Festivali Turnuvalarında dereceye giren okullar:

YÜZME KIZLAR

2)TED ANKARA KIZ

3)TED ATAKENT

TENİS BÜYÜK KIZLAR

1)ECE HİRA EMİRAL (TED ATAKENT)

2)YAĞMUR ELİF ULUVER (TED KONYA)

3)DEFNE SARAÇLAR (TED ANKARA)

TENİS KÜÇÜK KIZLAR

1)ZEHRA BENLİ (TED ANKARA)

2)TUĞÇE DEMİRÖZ(TED ANKARA)

3)AYŞE AKIN(TED ANKARA)