ExciTED Kitap Günleri'mizi Tamamladık

ForesighTED ve TalenTED’tan sonra ExciTED adını verdiğimiz Kitap Günleri’mizi de tamamladık. Üç gün süren etkinlikte, öğrencilerimiz gün boyu kitapla birlikteydiler. Kitapların yazarlarının katıldığı söyleşi ve imza günlerine, bahçedeki sürprizlerle dolu etkinliklere ve oyunlara katıldılar.

ExciTED – Kitap Günleri’nin ilk gününde TEDdy’s Ready kitaplarının yazarlarından Aynur Yiğit Orhan, Seden Karadeniz ve Özge Günel söyleşi ve imza etkinliğimize katıldılar. TEDdy’nin ilk günden son halini alana dek geçirdikleri süreci, TEDdy’nin maceralarını oluştururken düşündükleri hikayeleri ve çizimlerini öğrencilerimize anlattılar. Öğrencilerimiz hazırladıkları soruları yazarlara sordular ve sonrasında kitaplarını imzalattılar.

Kitap Günleri’nin ikinci gününde A2 sınıflarımızın okuma yazmaya hazırlık çalışmaları kapsamında işledikleri Gizemli Çizgiler Ormanı ve Sesler Adası kitaplarının yazarlarından Semanur Yıldırım, Mehtap Erkul, Funda Kalebozan ve Neslihan Özgür’le tanıştılar. Kitabın yazım süreci ile ilgili bilgiler aldılar ve imza etkinliğine katıldılar.

Son günde ise “Kıvrık Nerede? Değerler Eğitimi Seti” kitaplarının yazarlarından Naz Yalçın ve Zeynep Ünlü Mutlu ile Kıvrık kitaplarının hikayesini dinlediler. Kıvrık ve arkadaşları ile ilgili merak ettikleri soruları sordular. "Kıvrık Karakterlerini Tahmin Etme Oyunu" ile bir kesitini gördükleri karakterin kim olduğunu ve başından geçenleri hatırladılar. Sonrasında yazarlarla imza etkinliğine geçtiler.

Üç gün süresince yazarlarla söyleşi ve imza etkinliğinin yanı sıra açık havada, okulun bahçelerinde de etkinliklerimiz devam etti. Bu etkinliklerden ilki A2 sınıflarımızın katıldığı Kitap Kurdu etkinliği idi. Resimlerini görmedikleri bir hikaye kitabını çadırlarda dinleyip hazırlanan tünelde kitabın resimleri ile karşılaştılar ve sınıflarında da kitabın kapağını hayal ettiler ve çizdiler. Diğer bir bahçede ise, A1 sınıfları Gizemli Kulübe etkinliğine katıldılar. Okul bahçesindeki kulübelerden birine yerleştirilmiş bir kitap ses kaydı ile karşılaştılar ve hikayeyi dinlediler.

Bu etkinliklerin dışında anaokulumuzdan geçen sene mezun olmuş ve okumayı bu yıl öğrenmiş İlkokul 1.sınıf öğrencilerimiz A1 sınıflarında kitap okudular.