Bitki Çeşitlerini ve Bitkinin Bölümlerini İnceledik

Yaşamımız boyunca ihtiyaçlarımızın hemen hemen tümünü, doğrudan veya dolaylı olarak doğadan elde etmekteyiz. Doğa ile olan bu etkileşimimiz düşünüldüğünde, çevrenin korunmasında ve doğal kaynakların kullanımında sürdürülebilirliğe dikkat edilmesi büyük önem taşımakta, bizler de bunun farkındayız.

Eco School Projesi eylem planlarını yıllardır keyif alarak yürütmekte ve bayraklarımızı kazanmaya devam etmekteyiz.

27 Kasım - 01 Aralık haftası boyunca Fen Doğa Atölyesi'nde Eco School Projesi kapsamında bitki, bitki çeşitleri ve bitki bölümleriniinceleyerek TED Ankara Koleji Ekoflorası'nı gözlemledik. Gözlemlerimizi birbirimiz ile paylaştıktan sonra büyüteç ve mikroskop ile

- toprak altında yaşayan canlıları,

- bitkilerin; kök, gövde, dal, sürgün, tomurcuk, çiçek, meyve ve tohumlarını

detaylıca inceleme fırsatı bulduk. Bitkilerin dünya ekosistemine ve biz insanlara katkısını, gözlemlerimizden yola çıkarak Eco öğretmenlerimiz ile tartıştık.

Etkinliğimizle ilgili ayrıntılı görüntülere ulaşmak için tıklayabilirsiniz.