23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Törenlerle Kutladık

Türkiye Cumhuriyeti'nin ve okulumuzun kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını okullarımızda düzenlenen törenlerle kutladık.

İlkokul ve Ortaokul Kısmı Töreni

23 Nisan sabahı İlkokul ve Ortaokul öğrenci, öğretmen ve velilerimiz, İlkokul Kolej Sokağı’nda tören için bir araya geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Okul Müdürümüz Zühal Üstündağ, günün anlam ve önemine değinen konuşmasında "Kurtuluş Savaşı mucizesini, siyasi bir dehayla taçlandıran, 23 Nisan 1920'de, ilk TBMM'yi toplayarak milli egemenliğe dayanan bir devletin temelini atan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Milli Mücadelede emeği geçen büyüklerimizi en derin saygı, minnet ve şükranlarımızla anıyoruz. Sevgili Kolejliler, tarihimize mal olmuş bu destan, bundan sonra da siz geleceğin genç ve çalışkan meşaleleriyle daha da değer kazanacaktır. Bundan eminiz." dedi.

23 Nisan şarkılarının ardından söz koromuz “Atatürk ve Biz Çocuklar” adlı oratoryoyu başarıyla sundular.

Orkestramızın çaldığı marşlara koromuzla birlikte öğrencilerimiz de eşlik ettiler.

Halkoyunları ekiplerimizin Zeybek, Atabarı ve Karadeniz yöresi oyunları ile coşkulu anlara sahne olan törenimizde dans ve jimnastik gösterileri de beğeniyle izlendi.

Törenin sonunda Genel Müdürümüz Sevinç Atabay, öğrenci, öğremen ve velilerimizi hep birlikte Kolej Marşı'nı söylemeye davet ederken "Ülkemizin her bir toprak parçası, şanlı bayrağımız emanet altındadır. Nice 23 Nisan'lara" diyerek TED Ankara Kolejlilerin ulusal egemenlik meşalesini sonsuza dek taşıyacaklarını ifade etti.

Lise Kısmı ve Anaokulu Töreni

Anaokulu ve Lise öğrenci, öğretmen ve velilerimiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Lise Kısmı Kolej Sokağı’nda bir arada kutladılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende öğretmenlerimiz adına konuşan Anaokulu öğretmenimiz Necla Alpar, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü büyük kılan sadece bıraktığı eserler değildir. Yıllar öncesinden bugünü okuyabilmesi ve bugünlerimize de ışık tutan adımları atarak, ülkemize çağdaş medeniyetin yolunu açması da O’nu büyük ve diğer liderlerden farklı kılan özelliklerinden biridir.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Anaokulu öğrencilerimiz Eda Mertyürek (A2 Mor sınıf), Demir Efil (A2 Beyaz sınıf), Ayça Seçkin (A2 Turkuaz sınıf) ve Yaman Derince (A2 Pembe sınıf) kürsüye gelerek bugünün küçükleri, yarının büyükleri olarak Atamızın emanetini koruyacaklarına söz verdiler.

Lise öğrencilerimizden Pınar Çelebioğlu (10-P), gençliğin Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyetimize ve ulusal egemenliğe bağlılığını anlattığı konuşmasında; “Yurttaş olma bilincine eriştiğimiz, insan ve birey olmanın mutluluğunu yaşadığımız bu mutlu gün, hepimize kutlu olsun!” dedi.

Lise Çoksesli Koromuzun marşlarla coşku kattığı törende öğrencimiz Batu Doğru, (11-O) “Atatürk Gibi” adlı anıyı paylaştı, “Ben Mustafa Kemal’im” adlı duygu yüklü şiiri de öğrencimiz Deniz Törüner (10-K) okudu.

Anaokulu A2 sınıfı öğrencilerimiz, temsil ettikleri dünya ülkelerinin dilleri ve bayraklarıyla izleyicileri selamlayarak büyük alkış aldılar. Ülkelerin geleneksel danslarının da sergilendiği gösterinin ardından Anaokulu koromuz, 23 Nisan çocuk şarkılarını seslendirdi.

Lise Kısmı Halk Dansları Topluluğu’nun beğeniyle izlenen gösterisinden sonra tören, İzmir Marşı ve Kolej Marşı ile son buldu.