Çanakkale’yi Geçilmez Kılan Kahramanlarımızı Minnet ve Şükranla Andık

“Çanakkale’yi bilir misiniz? Denizin maviliğine, kırmızı hüznü salan şehitlerimizi düşündünüz mü? Ya da gecenin bir yarısında karanlığın içinden gelen, vatanı uğruna hayatını veren insanların seslerini işittiğiniz oldu mu? Ben işittim… İçinizde öyle derin fırtınalar kopuyor ki… Gözlerinize anlamını bilmediğiniz çiğ taneleri düşüyor. Vatan için, bayrak için o her adım atışında üstlerine bombalar, kurşunlar,  şarapnel parçaları yağan şehitleri düşündüğünüzde, yüreğiniz bir parça daha eriyor.”

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102.yılında Çanakkale’yi geçilmez kılan Anafartalar Kahramanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman şehitlerimizi minnet ve şükranla andık. Okullarımızda gün boyu süren etkinliklerde I. Dünya Savaşı’nın en kanlı cephesi olan ve şanlı zaferlerle sonuçlanan Çanakkale Savaşları’nın tarihimizdeki yeri ve önemi anlatıldı.

İLKOKUL

İlkokul Kısmımızda sabah saatlerinde 3-K sınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri Gamze Dilara Renklibay ile birlikte hazırladıkları radyo programını sundular.

Öğle saatinde ise müzik öğretmenlerimiz İlayda Kıran, Ezgi Tekgül, Burcu Ünal ve Cüneyt Erkan yönetimindeki 3. ve 4. Sınıflar Koroları, Kolej Sokağı’nda ard arda sahne alarak Çanakkale Türküsü ve Atatürk Marşlarından oluşan konserler verdiler.

ORTAOKUL

Ortaokul radyosunda, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla bir radyo programı düzenlendi. Programda, Türk ordusunun 102 yıl önce kara ve deniz savaşları sonucu kazandığı, sadece Türkiye’nin değil bütün dünyanın geleceğini değiştiren, Türk tarihinin altın sayfalarından biri olan Çanakkale Zaferi bir kez daha kutlandı.

Öğle saatinde ise Ortaokul Kısmımızda Müzik, Sosyal Bilgiler ve Teknoloji Tasarım Zümrelerimizin işbirliği ile öğle tatilinde Kolej Sokağı'nda öğrencilerimiz, oratoryo, marşlar, türküler ve danslardan oluşan bir sunum gerçekleştirdiler.

LİSE

Lise Kısmımızda ise 9/A-10/D sınıfı öğrencileri "Çanakkale Savaşları'nın önemini ve I.Dünya Savaşındaki yerini", 11/O sınıfı öğrencileri ise "Dünya Basınında Çanakkale Savaşları" konulu bir sunum gerçekleştirdiler.

20 Mart Pazartesi günü ise Müzik Öğretmenlerimiz Serdar Dilekcan, Gözde Yamanok ve Mehmet Kaya rehberliğinde Lise Kısmı çok sesli koromuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz ve Müdür Yardımcımız Ahmet Akaracı ile birlikte "Bilmeden Bastığın Bu Toprak Bir Devrin Battığı Yerdir" konulu Çanakkale savaşını anlatan bir sunum gerçekleştirdiler.

Sunum aralarında Koromuzun seslendirdiği parçalara Fizik Öğretmenimiz Ebru Derece de Allı Turnam adlı parça ile destek verdi.

Lise öğrenci ve öğretmenlerimiz, büyük beğeni ile izlenen bu sunumu 22 Mart Çarşamba günü 4. sınıf öğrencilerimiz için de amfi tiyatroda sahnelediler.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Paneli

11-N ve 11-L sınıfı öğrencilerimiz tarafından 21 Mart 2017 tarihinde konferans salonunda "18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Paneli" gerçekleştirildi. Panel öncesinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimizden Müge Atacan, gençlere seslendiği konuşmasında "Çanakkale Savaşları yalnızca bir savunma savaşı değil, aynı zamanda onların hayalleriydi. Bizler bu ülkede huzurlu bir şekilde yaşıyorsak bunu onların Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda gösterdikleri fedakarlıklara borçluyuz. Onlar bizim için canlarından, umutlarından, sevdiklerinden vazgeçti. Bizlerin onlara vereceği en güzel cevap bugün, yaşadığımız bu ülkede dur durak bilmeden çalışmak ve onların gerçekleştiremediği hayalleri gerçekleştirmek olacaktır." dedi. Öğrencilerimiz adına ise 11-N sınıfından Yağmur Çilsal, günün anlam ve önemine ilişkin duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Panelde konuşmacılar, Çanakkale Savaşı'nı, savaşa taraf olan ülkelerin bakış açılarından ele alarak savaşın neden ve sonuçları hakkında bilgi aktardılar.

ANAOKULU

Anaokulu öğrencilerimiz Kolej Sokağı'nda 18 Mart Çanakkale Zaferi konulu bir Atatürk Köşesi hazırladılar.