Anaokulu Öğrencilerimizin "Bitki Ekimi" Etkinliği

Baharın gelişini kutlamak amacıyla, “Bitki Ekimi” etkinliği gerçekleştiren Anaokulu öğrencilerimiz, ekecekleri tohumu (marul, tere, roka, maydanoz, dereotu, reyhan) belirleyerek işe koyuldular ve sınıflarında biriktirdikleri atık bardakları kullanarak bireysel tohum ekimlerini gerçekleştirdiler.

Gökkuşağı sınıfı öğrencilerimiz ise hem tohum ekimi yaptılar hem de farklı bir teknikle marul kökünden suda çoğalttıkları marullarını saksılara diktiler. Bu sırada onlara kurum ziraat mühendisimiz ve bahçıvanlarımız da eşlik etti. Etkinlik sırasında öğrencilerimiz tohumları nasıl ekeceklerini, ne sıklıkta su vereceklerini, bitkilerin bakımı konusundaki sorularını uzman kişilere sorma fırsatı buldular.

Öğrencilerimizin yaparak yaşayarak gerçekleştirdikleri bu etkinlik oldukça keyifliydi. Şimdi ise heyecanla tohumların bitkiye dönüşümünü gözlemleme zamanı!