"Okul Öncesi Çocuğunun Cinsel Eğitimi" Konulu Veli Semineri Gerçekleştirildi

“Okul Öncesi Çocuğun Cinsel Eğitimi” konulu Çay Saati Toplantısı 15 Şubat 2017’de okulumuz drama salonunda gerçekleştirildi.

Anaokulu psikologlarından Nazlı Deniz Yiğit, okul öncesi dönemdeki çocukların cinsel gelişim özellikleri, çocukların olası soruları ve bu soruların anne-babalar tarafından nasıl yanıtlanması gerektiği gibi konularda paylaşımda bulundu. Seminerde ayrıca mahremiyet ve kişisel alan kavramları tartışılarak, Çocuk İzlem Merkezleri hakkında bilgi aktarıldı.

Katılan velilerimizin sorularının yanıtlanmasıyla toplantı sonlandırıldı.

Konuya ilişkin siz velilerimizin yararlanabileceği bazı kitap isimlerinin listesi aşağıdadır.

Çocuğa Yönelik Kitaplar

1. Ben Nereden Geldim? -Peter Mayle, Sistem Yayıncılık.
  2. Bana Neler Oluyor? -Peter Mayle. Sistem Yayıncılık.
  3. İçiyle Dışıyla Vücudunuz (3 Yaş) -TÜBİTAK
  4. Meraklı Sorulara Doğru Yanıtlar: Kızlar Erkekler Pantolonlar Etekler, İsmihan Artan, Kök Yayıncılık
  5. Çocuklar İçin Cinsel Eğitim Öyküleri, Yaşam Yanardağ Çelik, Net Çocuk Yayınları
  6. Ben Nereden Geldim? (4-7 yaş) Nilgün Özuslu Açıkgöz, Ya-Pa
  7. Hoş Geldin Badem Bebek – Nur İçözü, Bu Yayınevi.
  8. Çocuklar İçin Cinsel Eğitim Öyküleri – Yaşam Y.Çelik, Net Çocuk
  9. Burcu ve Berk’le Cinselliği Keşfediyoruz (Defne Ongun), Pegem.Net

Ebeveyn-Eğitimciye Yönelik Kitaplar

1. Çocuklarımızla Cinsellik Hakkında Nasıl Konuşalım?, Prof.Dr. Bengi Semerci, ALFA
  2. Bedenim Bana Ait (Pro Familya), Gergedan Yayınları
  3. Anne Ben Nasıl Doğdum? Çocuğun Cinsel Eğitimi, Necla Tuzcuoğlu, Morpa Kültür Yayınları.
  4. Anne, Bu Ne ? Jülide Sevim, Remzi Kitabevi.
  5. Çocuğuma... “Sevgiyi ve Cinselliği” Nasıl Anlatırım? George Sghwekart, Sis Yayıncılık.