Yeni Köşemiz Yap-Boz Şehir / Puzzle City

“Çocuklar için oyun olmayan bir şey söyleyin?”

Okul öncesinde oyunun ne kadar önemli olduğunu her fırsatta vurguluyoruz ve tüm etkinliklerimizde oyunu bir araç olarak kullanıyoruz. Öğrencilerimizin oynarken deneyimleyerek öğrenmeleri için de okulumuzdaki tüm alanlardan bu anlamda faydalanmaya çalışıyoruz.

“Yap-Boz Şehir” de bu amaçla kurduğumuz alanlardan biri. Renkli bantlar kullanılarak geometrik şekillerden silueti yapılmış şehir görüntüsünü, renkli büyük sünger bloklar ile oluşturmaya çalışıyoruz.

Öğrencilerimiz blokların yerini bulmaya çalışırken eğleniyor, dikkatini yoğunlaştırıyor, büyük kaslarını çalıştırıyor, karar verme, grupla hareket etme, işbirliği yapma, plan yapma ve problem çözme becerilerini geliştiriyorlar.

Smilansky’e göre de bu tip yapı-inşa oyunları çocuklarda nesneleri nasıl kullanacaklarına dair alıştırmalar yapmalarını sağlıyor. Çocuklar nesneleri kullanarak inşa etme ve yeni bir şey yaratmanın keyfine varıyorlar.

İşte keyifle oynadığımız bu alandan görüntüler.