KIRINTI EĞİTİM FESTİVALİ

EĞİTİM FESTİVALİMİZİN ADI NEDEN KIRINTI?

“Kırıntı” isimli eğitim festivalimizde amaçlarımızdan biri, büyük, geniş kapsamlı konuları bölümlere ayırarak, öğrencilere bilgileri parça parça sunmaktır. Kırıntılar halinde bilgiyi öğrenen, yaşayan ve deneyimleyen öğrenciler, bu bilgileri daha kolay içselleştirebilmektedirler. Bu nedenle, detaylara yer verdiğimiz, festival havasında yaşadığımız, kırıntıların kalıcı bilgilere dönüştüğü eğitim festivallerimize çok önem vermekteyiz.

Kırıntı Eğitim Festivalleri’nde, anaokulundaki en küçük öğrenciden başlayıp, lise son sınıftaki en büyük öğrenciye kadar aktif olarak katılımın sağlandığı etkinlikler bir araya gelmektedir. Her öğrenci diğer birimlerde neler yapıldığını görme ve deneyimleme şansına sahiptir. “Öğrendiğini Paylaş” ilkesi ile öğrenciden öğrenciye aktarımların yapılması, eğitim sürecini değerli yapan en büyük fırsatları yaratmaktadır.

21. yüzyıla öğrenciler yetiştirirken, onların kendilerini ifade etme, ortak amaçla hareket etme, yaratıcılıklarını ortaya koyma gibi becerilerine tanık olacağımız festival günlerimiz; öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımı ile gerçekleştirilmektedir.