VI. Oğuz Atay Öykü Yarışması

TED Okulları Arası VI. Oğuz Atay Öykü Yarışması

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı TED Okulları Arası VI. Oğuz Atay Öykü Yarışması

VIoguzAtay

YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM/KURULUŞ
TED ANKARA KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ

YARIŞMANIN KONUSU
SERBEST

YARIŞMANIN AMACI
- KURUMUMUZDAN MEZUN OLAN OĞUZ ATAY’IN GENÇLER TARAFINDAN TANINMASINI, OKUNMASINI SAĞLAMAK
-GENÇLERİ OKUMA YAZMAYA ÖZENDİRMEK VE GELECEĞİN YAZARLARININ YETİŞMESİNE DESTEK OLMAK

TÜRÜ
ÖYKÜ YARIŞMASI

HEDEF KİTLE
TED OKULLARINDAKİ LİSE ÖĞRENCİLERİ ( 9 – 10- 11-12. Sınıflar Düzeyinde)

YARIŞMA TAKVİMİ:

YAZILARIN SON TESLİM TARİHİ:
9 ŞUBAT 2021

YAZILARIN ÖN ELEME TARİHİ
16 ŞUBAT 2021

YAZILARIN SEÇİCİ KURUL TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLME TARİHİ:
23 ŞUBAT 2021

SONUÇLARIN AÇIKLANMASI:
3 MART 2021

KATILIM ŞARTLARI:

HER OKUL EN FAZLA ÜÇ ÖYKÜYLE KATILABİLİR.
HER YARIŞMACI YARIŞMAYA TEK BİR ÖYKÜ İLE KATILABİLİR.
TÜRKÇENİN DOĞRU KULLANIMINA ÖZEN GÖSTERİLMELİDİR.
ÖYKÜLER, WORD BELGESİNDE 2,5x2,5 KENAR BOŞLUKLARI BIRAKILARAK BİR BUÇUK SATIR ARALIĞI VE 12 PUNTOYLA TİMES NEW ROMAN YAZI KARAKTERİNDE YAZILMALIDIR.
ÖYKÜLER, DÖRT SAYFADAN FAZLA OLMAMALIDIR.
ÖYKÜLER HERHANGİ BİR YERDE YAYIMLANMAMIŞ VEYA HERHANGİ BİR ÖDÜL ALMAMIŞ OLMALIDIR.

BAŞVURU İÇİN AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIDA BULUNAN ON-LINE FORM DOLDURULMALIDIR.

YARIŞMACILARIN ÖYKÜLERİNİN ADLARI KENDİ ADLARIYLA BİRLİKTE docx. UZANTILI KAYDEDİLİP ÖRNEK MAİLDE GÖRÜLDÜĞÜ BİÇİMDE EKLENMELİDİR.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

ÖYKÜLERİN E-POSTA TESLİM ADRESİ:

TELEFON NUMARASI: 0312 586 90 00 / DÂHİLİ: 1607 (TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ZÜMRESİ)

DÜZENLEME KURULU:
ŞULE KAYNAR, GİZEM ATALA

SEÇİCİ KURUL:
TED Ankara Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı ve bir önceki yıl ilk üçe giren öykülerin yer aldığı TED İstanbul Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı, TED Hatay Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı, TED Malatya Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı

AÇIKLAMA: 5846 Sayılı “Fikir ve Sanat Eserleri Yasası’’ gereği, ödül alsın ya da almasın yarışmaya gönderilen tüm eserlerin her türlü kullanım hakları –bedelsiz olarak- yarışmayı düzenleyen TED ANKARA KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİNE ait olacaktır. Eserlerin başkasına ait alıntı veya kopya olmaması gerekmektedir. Yarışmaya katılan her öğrenci ve öğretmen, bu şartları kabul etmiş sayılır.
*Dereceye giren öykülerin  “Kalem İzleri” dergisinde ve TED Ankara Koleji web sitesinde yayımlanması düşünülmektedir

Oğuz Atay Öykü Yarışması Katılım Formu
Katılımcı Öğrenci Bilgileri