VII. Oğuz Atay Öykü Yarışması

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı TED Okulları Arası VII. "Oğuz Atay" Öykü Yarışması

VIoguzAtay

YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM/KURULUŞ
TED ANKARA KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ

YARIŞMANIN KONUSU
SERBEST

YARIŞMANIN AMACI
- KURUMUMUZDAN MEZUN OLAN OĞUZ ATAY’IN GENÇLER TARAFINDAN TANINMASINI, OKUNMASINI SAĞLAMAK
-GELECEĞİN YAZARLARININ YETİŞMESİNE DESTEK OLMAK

TÜRÜ
ÖYKÜ YARIŞMASI

HEDEF KİTLE
TED OKULLARINDAKİ LİSE ÖĞRENCİLERİ ( 9 – 10- 11-12. Sınıflar Düzeyinde)

YARIŞMA TAKVİMİ:

YAZILARIN SON TESLİM TARİHİ:
15 KASIM 2021
YAZILARIN ÖN ELEME TARİHİ
29 KASIM 2021
YAZILARIN SEÇİCİ KURUL TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLME TARİHİ:
08 ARALIK 2021
SONUÇLARIN AÇIKLANMASI:
13 ARALIK 2021

KATILIM ŞARTLARI:

1. ÖYKÜLERDE TÜRKÇENİN DOĞRU KULLANIMINA ÖZEN GÖSTERİLMELİDİR.
  2. ÖYKÜLER WORD BELGESİNDE 2,5X2,5 KENAR BOŞLUKLARI BIRAKILARAK BİR BUÇUK SATIR ARALIĞI VE 12 PUNTO İLE TIMES NEW ROMAN YAZI KARAKTERİNDE YAZILMALIDIR.
  3. ÖYKÜLER, DÖRT SAYFADAN FAZLA OLMAMALIDIR.
  4. HER YARIŞMACI YARIŞMAYA TEK BİR ÖYKÜ İLE KATILABİLİR.
  5. HER OKUL YARIŞMAYA TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLERİNİN OLUŞTURDUĞU KOMİSYON TARAFINDAN ONAYLANMIŞ EN ÇOK ÜÇ ÖYKÜ İLE KATILABİLİR.
  6. ÖYKÜLER HERHANGİ BİR YERDE YAYIMLANMAMIŞ VEYA HERHANGİ BİR ÖDÜL ALMAMIŞ OLMALIDIR.
  7. ÖYKÜLERİN BAŞKASINA AİT ALINTI VEYA KOPYA OLMAMASI GEREKİR. YARIŞMAYA KATILAN HER ÖĞRENCİ VE VELİSİ BU ŞARTLARI KABUL ETMİŞSAYILIR.
  8. BAŞVURU İÇİN https://www.tedankara.k12.tr/index.php/vi-oguz-atay-oyku-yarismasi ADRESİNDE YER ALAN BAŞVURU FORMU DANIŞMAN ÖĞRETMEN TARAFINDAN KURUM MAİLİ İLE DOLDURULMALIDIR.
  9. ÖĞRENCİLERİN BİREYSEL BAŞVURULARI YARIŞMAYA KABUL EDİLMEYECEKTİR.
  10. DANIŞMAN ÖĞRETMENLERİN, KATILIMCILARA AİT İMZALANMIŞ VELİ İZİN DİLEKÇESİ VE İMZALANMIŞ KVKK AÇIK RIZA ONAYINI SİSTEME ÖYKÜYLE BİRLİKTE YÜKLEMESİ GEREKMEKTEDİR.
  11. BAŞVURU SİSTEMİ 15 KASIM 2021 TARİHİNDE SAAT 17.00’DE KAPATILACAKTIR.
  12. ÖYKÜLERİN DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ŞU ŞEKİLDEDİR:

ÖYKÜ BAŞLIĞININ İLGİ ÇEKİCİ OLMASI VE ÖYKÜNÜN İÇERİĞİ İLE UYUMU: 10 PUAN
    KURGUNUN ETKİLEYİCİ VE ÖZGÜN OLMASI: 10 PUAN
    KURGU, KARAKTER VE OLAYLARIN UYUMU / ZAMAN ÖRGÜSÜNÜN DOĞRU İŞLENMESİ / KURGUDA ABARTILMIŞ MERAK ÖGESİNE VE RASTLANTISALLIĞA YER VERİLMEMESİ / İÇERİĞİN BİR BÜTÜN OLARAK SUNULABİLMESİ: 50 PUAN
    KARAKTER, MEKÂN VE ÇEVRE BETİMLEMELERİNİN ETKİLİLİĞİ:
    10 PUAN
    TÜRKÇENİN ETKİN KULLANILABİLMESİ: 10 PUAN
    PARAGRAF DÜZENİ / YAZIM KURALLARI VE NOKTALAMA İŞARETLERİNİN DOĞRU KULLANIMI: 10 PUAN
  13. YARIŞMAYA KATILAN ESERLERİN BASIN, YAYIN VB. HAKLARI ESERLERİN SAHİBİNE AİTTİR. TED ANKARA KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ ESERLERİ HERHANGİ BİR YERDE YAYINLAMAYACAKTIR.
  14. KATILIMCILARIN YARIŞMA SONUÇLARINA İTİRAZ ETME HAKLARI BULUNMAKTADIR. İTİRAZLARIN SONUÇLARIN AÇIKLANMASINDAN İTİBAREN 5 (BEŞ) İŞ GÜNÜ İÇERİSİNDE YAPILMASI GEREKMEKTEDİR. BELİRTİLEN SÜREDEN SONRA YAPILAN İTİRAZLAR KABUL EDİLMEYECEKTİR.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

TELEFON NUMARASI: 0312 586 90 00 / DAHİLİ: 1607 (TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ZÜMRESİ)

ÖN SEÇİCİ KURUL:
Müge ATACAN, Sevgi ÇAĞLAR, Işıl ÇIRAKOĞLU, Emine ÇELEBİOĞLU TAŞ, Emine GÜLTEKİN, Aslı KOÇ, Başak SİPAHİOĞLU, Buket ŞAFAK CİĞEROĞLU, Şule KAYNAR, Mustafa DEĞİRMEN, Şefika Betül BUZLUK, Hatice ERSOY, Gizem ATALA

SEÇİCİ KURUL:
Düzenleyen Kurum TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Zümre Başkanı ve
Bir Önceki Yıl İlk Üçte Yer Alan TED Okullarının Zümre Başkanları:
TED Ankara Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı, TED Ege Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı, TED Aliağa Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı, TED Kocaeli Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı

ÖDÜLLER:

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ: Birincilik Madalyası, Oğuz Atay Kitap Seti, Katılım Belgesi
İKİNCİLİK ÖDÜLÜ: İkincilik Madalyası, Oğuz Atay Kitap Seti, Katılım Belgesi
ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ: Üçüncülük Madalyası, Oğuz Atay Kitap Seti, Katılım Belgesi

* Katılım belgesi ve ödül kitapları okullara posta yoluyla iletilecektir.

AÇIKLAMA: 5846 Sayılı “Fikir ve Sanat Eserleri Yasası’’ gereği, ödül alsın ya da almasın yarışmaya gönderilen tüm eserlerin her türlü kullanım hakları –bedelsiz olarak- yarışmayı düzenleyen TED ANKARA KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİNE ait olacaktır. Eserlerin başkasına ait alıntı veya kopya olmaması gerekmektedir. Yarışmaya katılan her öğrenci ve öğretmen, bu şartları kabul etmiş sayılır.
*Dereceye giren öykülerin  “Kalem İzleri” dergisinde ve TED Ankara Koleji web sitesinde yayımlanması düşünülmektedir.

BAŞVURU FORMU

İmzalı Açık Rıza Metnini ve Veli İzin Formunu .zip veya .rar dosyası olarak sıkıştırıp yükleyebilirsiniz. (.zip,.rar)
Öğrencinin Edebiyat Öğretmenine Ait Bilgiler
Öğretmen E-Mail