Üreten Pedallar Projesi

uretenPedallar

Okullarda artan obezite sorununa farkındalık yaratmak ve hareketsiz bir yaşamın önüne geçmek için hayata geçirdiğimiz Üreten Pedallar Projesi, öğrencilerimiz tarafından da büyük ilgi görmektedir.

Proje kapsamında, pedallarını çevirdikçe, üzerine bağlı bir mekanizma sayesinde atkı ve bere ören bisikleti okulumuzda uygulamaya geçiren  beden eğitimi zümremizin bu projesi sayesinde öğrencilerimiz hem bisiklete binerek daha fazla hareket etmiş olmakta, hem de hareketleri bir ürüne dönüştürmekte ve  üretilen ürünler ihtiyaç sahiplerine gönderilmektedir. Yani, Üreten Pedallar sayesinde okulumuz, bir yandan obeziteyle savaşırken bir yandan da sosyal sorumluluk projesine katkıda bulunmaktadır.

Üreten Pedallar Projesi ile Öğrencilerimizin;

• Sağlıklı yaşam için hareketin önemini kavramalarını,
  • Hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme sonucu oluşacak obeziteye karşı önlem almalarını,
  • Fiziksel aktivite yaparak hareketsiz bir yaşamın önüne geçmelerini,
  • Yapılan fiziksel aktivite sonucunda ürün ortaya koymalarını,
  • Ortaya koyulan ürün ile sosyal sorumluluk bilinci oluşturmalarını,
  • Üreten insan olarak gelişime açık bireyler olmalarını bekliyoruz.