Uluslararası GCSE Matematik

Uluslararası GCSE Matematik (9260)

Matematik herkes içindir. Öğrencilerin gelecekteki hedeflerine ulaşmak için doğru becerilerle donatılması için temel oluşturur. Oxford AQA Uluslararası GCSE Matematik disiplini öğrencilerin, matematiği etkileşim içinde keşfetmelerini, eğlenirken, başarılı olmalarını sağlamak için nitelikler kazandıracak şekilde tasarlanmıştır. Sınavlar öğrencilerin nitelikleri düşünülerek hazırlanmıştır.Oxford AQA Uluslararası GCSE kapsamında iki core (ana) ve extension (genişletilmiş) olmak üzere iki farklı öğretim programı sunulmaktadır. Okulummuzda Oxford AQA Uluslararası GCSE kapsamında extension (Genişletilmiş) öğretim programı uygulanmaktadır.

Uluslararası Matematik GCSE, öğrencileri kapsamlı, tutarlı, pratik, tatmin edici ve değerli bir çalışma sürecini izleyerek motive eder ve meydan okumaya teşvik etmektedir.  Öğrencileri, dünyayla ilgili meraklarını gidermeye yönlendirir, öğrencilerin günlük yaşamlarında matematik ile etkileşimde bulunmalarını sağlar.Matematik ve ilgili disiplinlerdeki ileri düzey çalışmalar hakkında bilgi sahibi olmasını sağlayarak bilinçli seçimler yapmasına yardımcı olur. Uluslararası Matematik GCSE öğrencilerimiz;

• Matematiksel yöntem ve kavramlar  açısından anlaşılır bilgi, beceri ve kavrama geliştirir,
  • Problemleri çözmek için matematiksel yöntemleri elde eder, belirler ve uygular,
  • Matematiksel akıl yürütme ile çıkarımlar yapar ve sonuca varır,
  • Matematiksel bilgileri, bilgi ve içeriğe uygun çeşitli şekillerde kavrar, yorumlar ve ifade eder.

Öğrenciler matematiği gerçek hayat durumlarının modellemesinde kullanılabileceklerinin, bu modellerin  durumu nasıl basitleştirdiğinin  ve yapılan varsayımlara bağlı olarak az ya da çok etkili olabileceğinin farkında olmalıdırlar.  Öğrenciler ayrıca matematiksel formülleri hatırlayabilmeli, seçebilmeli ve uygulayabilmelidirler.

Ders İçeriği

1. Sayılar

1.1 Temel Kavramlar ve Hesaplama

1.2. Kesirler, Ondalık ve Yüzdeler

1.3. Oran ve Orantı

2. Cebir

2.1. Cebirsel Gösterimler ve İşlemler

2.2. Fonksiyonlar, Grafikler ve Kalkülüs

2.3. Denklem ve Eşitsizlikleri Çözme

2.4. Diziler

3. Geometri ve Ölçüler

3.1. Özellikleri ve Çizimleri

3.2. Ölçme ve Hesaplama

3.3. Dönüşümler, Matrisler ve Vektörler

4. Olasılık ve İstatistik

4.1. Gösterim ve Analiz

4.2. Yorumlama

4.3. Olasılık

Ders hakkında ayrıntılı bilgiler, sınav kapsamı ve örnek sınav soruları için aşağıda yer alan linkten yararlanabilirsiniz.