Spor

BTEC LEVEL 2 INTERNATIONAL CERTIFICATE IN SPORTS
(BTEC ULUSLARARASI 2. SEVİYE SPORDA SERTİFİKA PROGRAMI)

Öğrencilere spor alanında eğitim vermeyi amaçlayan ve onlara mesleki alanda eğitim alma fırsatı sunan bir programdır.

Okulumuzda Spor genel eğitimin ayrılmaz bir parçası ve tamamlayıcısı olarak benimsemekte ve spor kültürü ile öğrencilerini yetiştirmektedir.  Bu nedenle; sporu hayatının bir parçası olarak benimseyen öğrencilerimizin severek gerçekleştirdikleri, zaman ayırdıkları uğraşılarını uluslararası geçerliliği olan belgelerle taçlandırmalarına ve «BTEC Spor» programının uygulanmasına karar verilmiştir.

BTEC Spor dersi ile öğrencilerin;

*Spora özgü becerilerini (örneğin; kampçılık, spor tırmanışı, fitness, voleybol gibi) güçlendirmelerini sağlamak,

*Gelecekteki kariyerleri «Spor Bilimleri» ile ilgili olmasa da yaşam boyu spor felsefesini benimsemelerini sağlamak,

*Fiziksel etinliklerle bedensel gelişimlerinin sağlıklı bir biçimde ilerlemesine katkı sağlamak,

*BTEC Spor derslerinin sonucunda öğrencilere kendi kendilerine fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacak sportif aktivitelerini koordine etmeyi sağlamak,

*Ayrıca öğrenciler, ilgi alanlarına giren ve severek gerçekleştirdikleri bir alanda uluslararası yeterliliğe sahip olabilmektedir. (Sertifika)

Okulumuzda 2022-2023 Eğitim öğretim yılında BTEC Spor Programı:

• Okul saatleri sonrasında haftaiçi uygulanmakta olup uygulanacağı gün ve saat yeni eğitim öğretim yılı başladığında duyurulacaktır.
  • Yaklaşık bir eğitim öğretim yılı sürmektedir.
  • Haftada 2 ders saati olmak üzere uygulanması planlanmıştır.
  • Programın tanıtım toplantısı ve başvuru bilgilendirmeleri eğitim öğretim yılı başladığında Eylül ayı içerisinde yapılacaktır.
  • Program dersi okul sonrası saatlerde yapılacağı için e-okul not uygulaması yoktur.
  • Bu ders kapsamında yazılı sınav yoktur, öğrencilerin, ders öğretmeni ve iç denetleyici tarafından hazırlanan Assignment Briefleri (öğrenci görevleri )  tamamlaması gerekmektedir.
  • Öğrencimizin oluşturduğu ürünler İngiltere'de bulunan BTEC merkezinin kriterlerine göre değerlendirilmektedir.
  • BTEC Programı uluslararası düzeyde bir sertifika/diploma alma fırsatı sunması nedeniyle iç ve dış denetimlere sahiptir. Bu nedenle:
    -Süreç içerisinde verilen ödevlerin zamanında teslimi birincil koşuldur.
    -Öğretmenin değerlendirdiği ödevleri okul içerisindeki iç denetleyici de değerlendirdikten sonra dış denetim süreci başlar ve sonrasında öğrenci sertifikaları onaylanır.
  • Öğrenciler, ders öğretmeni ve iç denetleyici tarafından hazırlanan Assignment Briefleri (öğrenci görevleri ) ve İngiltere tarafından hazır verilen öğrenci görevini (set assignment brief) tamamlamak durumundadırlar.

Program, 2 Zorunlu ve 1 Seçmeli Üniteden oluşmaktadır:

Screen Shot 2022 09 09 at 10.52.03