Spor

sport

1. SEVİYE SPOR BAŞARI BELGESİ PROGRAMI
(Level 1 Introductory Award in Sport)

BTEC 1. Seviye Spor programı, öğrencilerde spor kültürü bilinci oluşturarak, sağlıklı yaşam için fiziksel etkinliklere/sporlara düzenli katılımı sağlamakta, fiziksel uygunluk bileşenlerine yönelik farkındalık yaratarak spora özgü bilgi ve becerilerin günlük hayata aktarımını destekleyen bir programdır.

PROGRAMIN ÖĞRENCİYE KAZANDIRDIKLARI

Bu derste öğrencilerin,

• Bireysel performanslarını gözden geçirerek gerçekçi gelişim hedefleri belirlemeleri ve bireysel gelişim fırsatları bulmaları ve bu yolla özyönetim becerilerini geliştirmeleri,
  • Bir takımın üyesi olma, takım çalışmalarına katılma, takım içinde sorumluluk alma yolu ile işbirliği ve iletişim becerilerini geliştirmeleri,
  • Farklı spor branşlarına özgü bilgi ve becerilerini geliştirmeleri,
  • İlgi duydukları bir alanda bilgi ve becerilerinin gelişiminin yanı sıra, uluslararası geçerliliğe sahip belgeler ile yetkinliklerini ortaya koymaları hedeflenmektedir.

BTEC 1. Seviye Spor Başarı Belgesi Programı Okulumuzda;

• 2022-2023 öğretim yılında,
  • Seçmeli BTEC Spor dersi kapsamında ve haftada 2 ders saati, seçmeli ders saatlerinde (7. sınıf öğrencileri seçebilir.)
  • Programın sunduğu zorunlu ve seçmeli üniteler incelenerek aşağıda yer alan  üniteler belirlenmiş ve program kapsamında uygulanması planlanmıştır.
  • Kişisel İlerleme Planı (Kariyer) Geliştirme (1. Dönem)
  • Spor Yapma (2. Dönem)
  • Dersler Beden Eğitimi ve İngilizce öğretmenleri ile birlikte yürütülecektir.

BTEC SPOR PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI

• Spora ilgi duymak, sporla ilgili gelecekte bir kariyer hedefine sahip olmak, yaşam boyu spor felsefesini benimsemek,
  • BTEC kapsamında verilecek ünite görevleri İngilizce hazırlanacağı için İngilizceyi akıcı ve etkin şekilde kullanabilmek, programı tamamlayabilmek için gerekli dil yeterliliklerine sahip olmak,
  • Program kapsamında verilen ünite görevlerini zamanında teslim etmek,
  • Öğretmenlerden gelen geribildirimleri değerlendirerek ünite görevlerinde gerekli düzenlemeleri yapmak.
  • Ders kapsamında kullanılacak bilgi teknolojileri araç-gereçlerini kullanabilecek yeterliklere sahip olmak ,(Ör. dosya paylaşımı, video indirme/montajlama)
  • Tüm ek çalışmalara (Hafta içi/Hafta sonu) mazeret göstermeksizin katılmak ve devamlılık göstermek,
  • Ders dışında arkadaşlarıyla Zoom üzerinden görüşmeler yapmak, kayıt altına almak ve öğretmenle paylaşmak,
  • Whatsapp vb. gibi grup iletişim araçlarını düzenli kullanarak süreçlerle ilgili gelişmeleri takip etmek.