Sosyal Bilgiler

SOSYAL BİLGİLER

Okulumuz Sosyal Bilgiler Zümresi tarafından 5,6,7. sınıf düzeylerinde Sosyal Bilgiler Dersi, 8. sınıf düzeyinde T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersi okutulmaktadır.

Sosyal Bilgiler Seçmeli Dersleri olarak BTEC Sosyal Medya, Halk Kültürü, Düşünme Eğitimi, Medya Okuryazarlığı ve Hukuk Adalet  dersleri verilmektedir.

Sosyal Bilgiler dersi öğretiminin temel amacı haklarını bilen ve kullanan, görev ve sorumluluklarını yerine getiren, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, insan haklarına saygılı, çağdaş, demokrat ve laik bireyler yetiştirmektir.  Bu temel hedef çerçevesinde öğrencilerimizin toplumsal sorunlara duyarlı, eleştirel ve sorgulayıcı bakış açısına sahip, tarih, çevre ve doğa bilinci olan, hoşgörülü, sosyal becerileri gelişmiş, işbirliğine açık ve üreten bireyler olarak yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Sosyal Bilgiler dersi işlenirken geçmişle günümüz arasında bağlantı kurulmasına, barışçı bir dünya görüşü oluşturulmasına, öğrencilerin öğrenme sürecine etkili bir şekilde katılmasına, öğrenme sürecinde farklı öğrenme strateji, yöntem ve teknikleri kullanmaya ve disiplinler arası ilişkiler kurulmasına özen gösterilmektedir. Bu süreçte, öğrenmeyi kalıcı ve anlaşılır, dersi eğlenceli ve zevkli kılmak için teknolojiden yararlanılmakta, çeşitli görsel işitsel materyaller kullanılmaktadır. Ölçme değerlendirmede yeni yaklaşımlarla birlikte klasik yöntemlere de yer verilmektedir.

HI-TECH ETKİNLİKLERİ

Sosyal Bilgiler Zümresi öğretmenleri ve görsel tasarım uzmanları iş birliği ve rehberliğinde hazırlanan 7D içeriklerle, öğrencilerimizin konularla ilgili bilgi ve becerilerini pekiştirmeleri amaçlanmaktadır.

SEÇMELİ DERS & KULÜP ETKİNLİKLERİ

Seçmeli Halk Kültürü Dersi kapsamında Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası kutlamaları, söyleşiler,  atölye çalışmaları ve geziler düzenlenmektedir.

Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi gezisinden

VEKAM Ankara Bağ Evi gezisinden

Müzelerle Zamanda Yolculuk Kulübü çalışmaları kapsamında Ankara’nın farklı müzelerine geziler düzenlenmekte, atölye çalışmaları yapılmaktadır.

TED Ankara Koleji Okul Müzesi gezimizden

Anadolu Medeniyetleri Müzesi gezimizden

Anıtkabir, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Müzeleri gezilerimizden

Rahmi Koç Müzesi gezimizden

Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi gezimizden

PTT Pul Müzesi gezimizden

SOSYAL BİLİMLER GÜNLERİ

Sosyal Bilgiler Zümresi her yıl “SOSYAL BİLİMLER GÜNÜ” başlığı altında farklı bir konuyu ele almakta, öğrencilerimiz yaptıkları araştırmaları ve hazırladıkları farklı türdeki içerikleri interaktif sunumlarla arkadaşlarıyla paylaşmaktadır.

NE ANKARA ESKİ ANKARA NE DE BİZ ESKİ BİZ

100. YILINDA ÇANAKKALE SAVAŞLARI