Okulumuzda BTEC

Merkezi İngiltere olan BTEC programları TED Ankara Koleji Vakfı Özel Okulları’nda Pearson ile imzalanan protokol çerçevesinde MEB mevzuatına göre okulumuzda haftalık ders çizelgesinde yer alan seçmeli dersler kapsamında ve ek dersler kapsamında okul saatleri sonrasında uygulanmaktadır.

Okulumuzda 2022-20223 öğretim yılında uygulanması planlanan  BTEC Programı derslerine ulaşmak için aşağıda yer alan  görsellere tıklayabilirsiniz.

BTEC (Lise)

Sanat ve Tasarım
(Art&Design)
Bilişim Teknolojileri
(Information Technology)
  Mühendislik
(Engineering)
Spor
(Sport)

BTEC Mühendislik ve BTEC Spor Programları ders saatleri dışında uygulanmakta olup her yıl duyuru ve kayıtları eğitim öğretim yılı başladığında Eylül ayında yapılmaktadır.

BTEC Sanat Tasarım ve BTEC Bilişim Teknolojileri Programları ise Seçmeli dersler kapsamında ders saatleri içerisinde uygulanmakta olup isteyen öğrencilerimizin ders tercihleri ile beraber yıl içerisinde ders tercihleri duyuruları yapıldığında seçmesi gerekmektedir.

BTEC Programları ücretli programlar olup her yeni eğitim öğretim yılı başladığında Eylül ayı içerisinde ücret duyuruları velilerimize yapılmakta ve ödemeler bu duyuruyu takiben yapılmaktadır.

*Görseller, https://qualifications.pearson.com/en/about-us/qualification-brands/btec.html uzantılı web sitesinden edinilmiştir.

Programa kayıt olup programa devam etmek istemeyen öğrenciler, programdan ayrılabilirler. Edexcel online sistemine öğrencilerin kayıt edildiği tarihin (enrollment date) ardından 90 gün içerisinde öğrencilere, program kayıt ücretleri geri ödenmektedir. BTEC Sanat Tasarım ve Bilişim Teknolojileri Programları seçmeli dersler kapsamında verilmesi nedeniyle öğrenci uluslararası kayıtlı olduğu BTEC programından ayrılmak isterse belirtilen gün kapsamında ücret iadesi yapılır fakat bulunduğu sınıftan ayrılamaz ve dersin MEB yönetmeliği gereği Uygulama ve Performans çalışmalarını yerine getirmekle yükümlüdür.

Programdan ayrılması öğrencinin uluslararası sistemden kaydının silinmesi anlamına gelmektedir.