Mühendislik

BTEC INTERNATIONAL LEVEL 2 AWARD IN ENGINEERING
(BTEC ULUSLARARASI 2. SEVİYE MÜHENDİSLİKTE BAŞARI BELGESİ PROGRAMI)

Öğrencilere mühendislik alanında eğitim vermeyi amaçlayan ve onlara mesleki alanda eğitim alma fırsatı sunan bir programdır.

Öğrencilerimiz,

• Mühendislik alanına yönelik becerilerini (matematik uygulama becerileri, bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerileri, mesleki ve etik sorumluluk bilinci becerileri) geliştirmek,
  • Mühendislik alanında kariyer edinmelerine yönelik temel oluşturmak,
  • İlgi alanlarına giren ve en çok tercih edilen meslekler grubunda olan bir konuda uluslararası yeterliliğe sahip olabilmek,
  • İş bulma imkanlarını kolaylaştırıcı, mesleki eğitimlerini destekleyici ve sektörlerin ihtiyaç duyduğu becerileri (yaratıcılık, problem çözme, tahmin, uyum, planlama, organizasyon, data analizi, takım

Okulumuzda 2022-2023 Eğitim öğretim yılında BTEC Mühendislik Programı:

• Okul saatleri sonrasında haftaiçi uygulanmakta olup uygulanacağı gün ve saat yeni eğitim öğretim yılı başladığında duyurulacaktır.
  • Yaklaşık bir eğitim öğretim yılı sürmektedir.
  • 10 ve 11. sınıf öğrencilerimize yöneliktir.
  • Programın tanıtım toplantısı ve başvuru bilgilendirmeleri eğitim öğretim yılı başladığında Eylül ayı içerisinde yapılacaktır.
  • Programın akademik kapsam içeriğinin 10. ve 11. sınıflar tarafından daha iyi ve kolay anlaşılabilmesi için başvuruda bulunacak öğrencilerimizin belirli bir alt yapıya sahip olması gerekmektedir; bu nedenle Temel Fizik ve Matematik becerilerini ölçen bir sınav yapılacaktır.
  • Sınav sonucuna göre yapılacak sıralamada ilk 24 öğrenci BTEC Mühendislik sınıfını oluşturacaktır.
  • BTEC Mühendislik Programı kapsamında öğrencinin öğretilen üniteler hakkında bazı görev (problem çözme, rapor yazma, grafik okuma vb) gerçekleştirmesi gerektirmektedir, buna bağlı olarak da öğrencilerimizin bahsi geçen Temel Fizik ve Matematik becerilerine sahip olması oldukça önem taşımaktadır.
  • Program dersi okul sonrası saatlerde yapılacağı için e-okul not uygulaması yoktur.
  • Bu ders kapsamında yazılı sınav yoktur, öğrencilerin, ders öğretmeni ve iç denetleyici tarafından hazırlanan Assignment Briefleri (öğrenci görevleri )  tamamlaması gerekmektedir.
  • Mühendlislik temel becerileri kapsamında öğrenilerimiz ile saha çalışmaları, atölye gezileri ve alanda kullanılan aletleri kullanma gibi uygulamalar yapılmaktadır.
  • Öğrencimizin oluşturduğu ürünler İngiltere'de bulunan BTEC merkezinin kriterlerine göre değerlendirilmektedir.
  • BTEC Programı uluslararası düzeyde bir sertifika/diploma alma fırsatı sunması nedeniyle iç ve dış denetimlere sahiptir. Bu nedenle:

-Süreç içerisinde verilen ödevlerin zamanında teslimi birincil koşuldur.

-Öğretmenin değerlendirdiği ödevleri okul içerisindeki iç denetleyici de değerlendirdikten sonra dış denetim süreci başlar ve sonrasında öğrenci sertifikaları onaylanır.
  • Öğrenciler, ders öğretmeni ve iç denetleyici tarafından hazırlanan Assignment Briefleri (öğrenci görevleri ) ve İngiltere tarafından hazır verilen öğrenci görevini (set assignment brief) tamamlamak durumundadırlar.
  • Screen Shot 2022 09 16 at 13.38.57