Haberler

TED Münazara Topluluğu Dünya Kadınlar Günü Nedeniyle Bir Gösteri Maçı Yaptı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde lise kısmı öğrencilerimizden kurulu olan, danışmanlığını Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Başak İngin’in yürüttüğü TED Münazara Topluluğu üyeleri, “Toplumda kadına yönelik şiddet içeren suçlara verilecek ceza suçluları toplum içinde ifşa edecek nitelikte olmalıdır./olmamalıdır.” konulu bir gösteri maçı yaptılar.

Yiğit Yıldırım, Aylin Yeşim Burç ve Selin Irmak Köksal’dan kurulu hükümet kanadı ile Hazal Bayındır, Pembe Berfin Akça ve Hüseyin Cem Sağlam’dan kurulu muhalefet kanadının karşılaşmasına okulumuz öğretmenlerinden Sayın Hande Kutlu, Ayşe Yıldız ve Sevil Barlas hocalarımız jürilik yaptılar. Kadına yönelik her tür şiddetin olumsuzlandığı ve kadının toplum yaşamı içinde taşıdığı değeri vurgulayan maçın galibi muhalefet kanadı oldu.

Okul Müdürümüz Aydın Ünal karşılaşma sonrasında hem maçı değerlendirdi hem de öğrencilerimizin bu gibi etkinlikler içinde yer almalarının onların akademik gelişimlerinde ne derece büyük bir önem taşıdığının da altını çizdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün önemine de değinen Aydın Ünal öğrencilerimizin zihinsel ve sosyal gelişimlerini destekleyen bu tip faaliyetlerin günden güne daha da artması yönündeki beklentilerini de dile getirdi.