Öğrencilerimiz Oyun Teorisi ile Tanıştı

Lise Kısmımızda  PDR Koordinatörlüğü ve Bilgi Üniversitesi işbirliği ile 11 Mart 2016 Cuma günü Bilgi Üniversitesi’nde Ekonomi Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Göksel AŞAN, öğrencilerimize “Oyun Teorisi” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Tüm stratejik ortamları analiz etmekte ve bu ortamlarda karar alma yöntemlerini açıklamakta temel bir araç olan Oyun Teorisi’nin, matematikçilerin kumarda nasıl kazanırız arayışlarının sonucu olduğunu belirten Doç. Dr. Aşan, nim-heap gibi basit masa oyunlarından yola çıkarak şans unsurunun olmadığı kombinasyonel oyunlarda bir kazanma stratejisinin var olduğunu anlattı.

“Oyunları sıralı oynamak neyi değiştirir? İlk oynamak her zaman avantaj mı?” sorularını sorarak öğrencileri cevaba yönlendiren Doç. Dr. Aşan, “Herhangi bir oyuncunun, bireyin aldığı bir karar, kendisi dışındakileri de etkiliyorsa ve bu herkes için doğruysa yani başkalarının aldığı karar da onu etkiliyorsa bu ortamların hepsi stratejik ortamdır.” tanımını yaparak sosyal durumların Oyun Teorisi ile modellenebileceğini anlattı.

Son DüzenlenmeCuma, 11 Mart 2016 15:39