Haberler

7. Bilimsel Projeler Sergisi Ziyarete Açıldı

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi öğrencilerinin “TÜBİTAK Ortaöğretim Kurumları Öğrencileri Arası Proje Yarışmaları”na yönelik olarak hazırladıkları projelerden oluşan “7. Bilimsel Projeler Sergisi”, 9 Mart 2016 tarihinde Spor ve Sanat Merkezimizde yapılan açılışla sergilenmeye başlandı.

51 projenin sergilendiği açılışta konuşma yapan Lise Müdürümüz Aydın Ünal, bilim ve teknolojinin birey ve toplum hayatında her geçen gün daha büyük bir önem kazandığına işaret etti. “Bilim, gerçeğin edebiyatıdır aslında. Yaratıcılık ise bireyin içindeki fazla enerjinin kullanılmasıdır. Başka bir ifade ile yaratıcılık; bilgi, donanım, hayal gücü ve değerlendirmenin açısını belirleyen bir fonksiyondur.” diyen Okul Müdürümüz, Bilim İnsanı Yetiştirme Programı öğrencilerinin yaparak, yaşayarak öğrenme meraklarını ve ilgilerini ürün haline dönüştürme beklentilerine okulumuzda olanak sunulduğunu belirtti.

Bilim İnsanı Yetiştirme Programı Koordinatörümüz Metin Genç ise konuşmasında “Günümüzde geçerli olan eğitim modelleri, kendi içlerinde birtakım farklılıklar taşısa da hemen hemen tümü eğitimi teorik ve ezberci bir çerçeveden çıkarıp, sorgulamaya dayalı, teknik bilgi ve beceriler veren, öğrencileri gerçek hayata hazırlayan ve disiplinler arası yaklaşımı esas alan bir temel üzerine oturmaktadır. Çünkü, çağımız, bireylerden üretici olmasını beklemekte, bu durum ise bireylerin üretkenliklerini ortaya koyabilmesi için bir değil bir kaç alanda yeterli bilgi birikimine sahip olmalarını gerektirmektedir.” diyerek bu yıl, TED Ankara Koleji olarak 70 öğrencimizin toplamda 51 projeyle TÜBİTAK’ın yarışma açtığı her dala  eksiksiz olarak başvurulduğunu açıkladı.

Konuşmaların ardından Genel Müdürümüz tarafından rehber öğretmenlerimize  teşekkür sertifikaları takdim edildi. Proje hazırlayan öğrencilerimize ise Okul Müdürlerimiz, Lise Müdür Başyardımcımız ve rehber öğretmenlerimiz  tarafından katılım belgeleri sunuldu.

7. Bilimsel Projeler Sergisi 9-10 Mart tarihlerinde iki gün boyunca Sanat ve Spor Merkezi’nde velilerimizin ve öğrencilerimizin ziyaretine açık olacak.

TÜBİTAK tarafından yapılan açıklamaya göre proje başvurusunda bulunan 51 projemizden 13'ü Bölge Sergisine davet edildi.

 

 
 
Son DüzenlenmePerşembe, 10 Mart 2016 12:35