Prof. Dr. Taner Demirer TEDMED Kulübünün Konuğu Oldu

Geleceğin doktorlarını bilgilendirmek ve onlara gelecekteki tercihleri konusunda yardımcı olmak amacıyla Lise Kısmımızda faaliyetlerini yürüten TEDMED Kulübü, 25 Şubat 2016 tarihinde tıbbi onkoloji, hematoloji ve kök hücre ve kemik iliği transplantasyonu konularında uzman olan Prof. Dr. Taner Demirer'i konuk etti. 2002 yılında TÜBİTAK Bilim Ödülü, 2014 yılında TBMM Onur Ödülü olmak üzere alanında pek çok ulusal ve uluslararası ödülleri olan Prof. Dr. Demirer, doktorluk mesleğini insanlık, aile ve ülke için faydalı olmak adına seçtiğini belirterek, öğrencilerimize Hematopoietik Kök Hücre, Kök Hücre Transplantasyonu ve Kök Hücre Toplama konularında bilgi verdi.

Türkiye'de 70'e yakın kök hücre nakil ünitesi bulunduğunu, son on yılda çok gelişme kaydedildiğini ve ülkemizin bu konuda Avrupa ve Kuzey Amerika ile rekabet edecek düzeye geldiğini ifade etti. Sağlık Bakanlığı'nın Kızılay ile yaptığı protokol ile 7 Kasım 2013'te Kızılay bünyesinde kök hücre bankası kurulduğunu söyleyerek donörlerden aferez yöntemiyle örnek alındığını anlattı. Prof. Dr. Taner Demirer, söyleşinin sonunda öğrencilerimizin tıp eğitimi ile ilgili merak ettikleri soruları cevapladı.

Son DüzenlenmeCuma, 26 Şubat 2016 16:06