Logo
Bu sayfayı yazdır

TED İstanbul Ulusal Foruma Katıldık

TED İstanbul Ulusal Foruma Katıldık

12-16 Şubat 2016tarihleri arasında, TED İstanbul Koleji Vakfı Özel Okulları’nın Beykoz'daki Lise kısmında gerçekleştirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen TED İstanbul Ulusal Forumu (TİUF), Münazara Kulübü öğrencilerimizden Canberk Koçkan, Umay İçkol, Ali Bora Pestilci, Kutay Türkoğlu ve Alara Açılmış,  Lise Kısmı Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden Işıl Çırakoğlu rehberliğinde katılmışlardır. Etkinliğin ilk gününde oryantasyon çalışmaları yapılmış, izleyen iki gün içerisinde komite çalışmaları gerçekleştirilmiş, son gününde ise komite çalışmalarında oluşturulan çözüm önerileri ile ilgili taslak genel kurulda görüşülerek değerlendirilmiştir. Güvenlik, Dış İşleri, Sanat, İnsan Hakları, Kadın Hakları, Sağlık, Ekonomi, Çevre, Eğitim, Spor Komitelerinin yer aldığı etkinlikte öğrencilerimizden Alara Açılmış ve Canberk Koçkan Güvenlik, Umay İçkol, Dış İşleri, Kutay Türkoğlu Ekonomi ve Ali Bora Pestilci Spor komitelerinde okulumuzu temsil etmişlerdir. Söz konusu komitelerin görüşmek ve çözüm önerileri oluşturmak üzere ele aldığı konular şöyledir:

Güvenlik Komitesi: Ankara Çalışan Güvenliği 2013 verilerine göre hasta yakınlarından şiddet gören 916 sağlık personeli olduğu göz önünde bulundurulduğunda, bu yöndeki şiddet eğilimi nasıl önlenebilir?

Dış İşleri Komitesi: Ortadoğu uzun yıllardır birçok insanın hayatını kaybettiği bir sıcak çatışma bölgesi olmasına rağmen bu durumun engellenmesi için yeterli önlemler alınmamıştır. Bu bölgedeki maddi ve manevi zararların önüne geçmek için ne gibi adımlar atılmalıdır?

Ekonomi Komitesi: Dövizin yükselmesinin esnaf ve halk üzerindeki etkilerini azaltmak için ne gibi çözümler üretilmelidir?

Spor Komitesi: Okullardaki eğitim programlarının sporcuları destekleyici olmamasından dolayı sporcuların hem alanlarında kendilerini geliştirememelerimi hem de akademik eğitimlerinden geri kalmalarını önlemek için okullarda ne tür bir spor politikası izlenmelidir?

 

 
Son DüzenlenmeCuma, 19 Şubat 2016 08:43
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000