Logo
Bu sayfayı yazdır

Mezunumuz İlknur Seven “Kariyer Planlama ve Mülakat Teknikleri”ni Anlattı

Mezunumuz İlknur Seven “Kariyer Planlama ve Mülakat Teknikleri”ni Anlattı

Kolejli İşadamları Derneği (KİD) ve Kolej Ruhu işbirliğiyle düzenlenen ''Kariyer Günleri” kapsamında HRM Danışmanlık Şirketi Ortağı ve KİD Yönetim Kurulu Üyesi, 1980 mezunumuz İlknur Seven okulumuza konuk oldu. 11 Ocak 2016 tarihinde öğrencilerimizle İdari Bina Konferans Salonunda bir araya gelen Seven, “Kariyer Planlama ve Mülakat Teknikleri” konusunda konferans verdi.

Öğrencilerimize lise yıllarındayken kendilerini önceden hazırlayarak doğru kariyer yollarını belirlemeleri tavsiyesinde bulunan Sever, istedikleri mesleği seçmeden önce o işle ilgili birkaç ay staj yapmalarının kararlarını etkileyebileceğinin altını çizdi.

İnsan Kaynakları Danışmanlık şirketlerinin faaliyet alanına giren başlıkları anlattıktan sonra mülakat ve CV hazırlama konusunda nelere dikkat etmeleri gerektiğini sıraladı. Üniversiteden yeni mezun olmuş birisinin CV’sinin üç, değil bir sayfa olması gerektiğini belirten Seven, özgeçmişte iletişim, eğitim, staj, hobi ve ilgi alanlarına ilişkin az ve öz bilgiler bulunmasına, doğru ve güncel iletişim bilgisi vermeye ve e-posta adreslerinin kişinin iç dünyasını yansıtan adreslerden ziyade ad-soy addan oluşan adresler olmasına özen göstermelerini istedi. Sinemaya gitmenin ya da kitap okumanın hobi sayılmadığını hatırlatan Seven, ilgi uyandıran uğraşları yazmalarının yararlarına olduğunu ve İngilizce seviyelerini eğer en az üç-dört ay yurt dışında geçirmemişlerse “ileri” düzeyde belirtmemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Öğrencilerimizin doğru kariyer yollarını belirlemeleri konusundaki dileğini yineleyerek konuşmasını bitiren İlknur Seven’e, Kolej Ruhu tarafından günün anısına Atatürk’ün nüfus cüzdanının çerçeveletilmiş bir örneği hediye edildi.

Son DüzenlenmePazartesi, 11 Ocak 2016 13:48
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000