Haberler

Amfitiyatro’da “Sorumluluk Bilinci” konulu sunum gerçekleştirildi

Okulumuzda, 2015-2016 eğitim öğretim yılı başından itibaren yürütülmekte olan “Sosyal Gelişim ve Değerler Eğitimi” kapsamında, “Sorumluluk Bilinci” konulu sunum, amfitiyatro’da gerçekleştirilmiştir. Bu çalışma kapsamında, öğrencilerimizin farkındalıklarını ve bilinçlerini arttırmak amaçlı, sınıf düzeylerinde hazırlanan eğitim seminerleri Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Koordinatörlüğü İlkokul Birimi Uzmanı Özlem Erdemci Doğan tarafından, 1. sınıflar için 24 Aralık 2015 tarihinde, 2. sınıflar için de 25 Aralık 2015 tarihinde yapıldı.

Bu sunumlarda kısaca,  sorumluluk içeren davranışlar, görevleri zamanında yerine getirme becerileri, kurallara uygun davranabilme yetkinliği,  başkalarının haklarına saygı gösterme ve davranışlardan sorumlu olma kavramlarına değinilmiştir. 

Sorumluluk bilinci; hatırlatmalar olmadan zamanında işleri tamamlayabilme, başkalarının haklarına saygı gösterirken kendi ihtiyaçlarını karşılayabilme, kurallara uymak için hatırlatmalara ihtiyaç duymama ve davranışların olası sonuçlarını öngörme olarak temel davranış hedeflerine bölünerek sunulmuştur. 

Yukarıda belirtilen konularla ilgili çalışmalar 2015-2016 öğrenim yılı 2. Dönemde de devam edecektir.

Konu ile ilgili daha fazla bilgiye İlkokul sayfamızdaki Sosyal Gelişim ve Değerler Eğitimi linkinden ulaşabilirsiniz.

 
Son DüzenlenmeSalı, 29 Aralık 2015 13:19