Logo
Bu sayfayı yazdır

Atatürk’ün Ankara’ya Gelişinin Yıldönümü Nedeniyle Ortaokulumuzda “Atatürk’ü Anlamak” Konulu Etkinlik Düzenlendi

Atatürk’ün Ankara’ya Gelişinin Yıldönümü Nedeniyle Ortaokulumuzda “Atatürk’ü Anlamak” Konulu Etkinlik Düzenlendi

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yıldönümü nedeniyle Ortaokul Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Müzik Zümrelerimizin işbirliğiyle 8. sınıf öğrencilerimizin sunduğu “Atatürk’ü Anlamak” konulu etkinlik düzenlendi.

23 Aralık 2015 tarihinde Kolej Sokağı’nda gerçekleştirilen etkinlik, Büyük Önder Atatürk’ün görüntüleri eşliğinde müzik dinletisi ile başladı. Ardından öğrencilerimiz Zeynep Çağatay ve Sarp Köse açış konuşmalarını yaptılar. “Mektup Elimizde” adlı şiiri öğrencimiz Tan Elçin seslendirdi.

Müzik öğretmenimiz Canan Torun yönetimindeki 8-J ve K sınıflarından oluşan koromuz, Atatürk Marşları ve Ankara Türküsü’nü seslendirdi. 7-N sınıfı öğrencilerimizden Ayşe Deniz Karabey, güzel sesiyle yorumladığı Manastır Türküsü ile büyük alkış aldı.

Etkinliğimizi onurlandıran Ankara Kulübü Derneği gönüllülerinin Seymenler Gösterisi’ni öğrencilerimiz büyük ilgiyle izlediler. 27 Aralık 1919’da Dikmen sırtlarında Mustafa Kemal’i karşılayan seymenlerin geleneğini devam ettiren kulüp üyeleri, “Atım Arap”, “Hüdayda” ve “Misket” oyunları ile etkinliğe renk kattılar. Misket'e oyununa öğrencilerimiz de eşlik ettiler.

TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000