Haberler

Lise Kısmımızda FKB Günleri Yapıldı

1. Gün : Kimya Günü’nde Bilim ve Eğlence Bir Aradaydı

Lise Kısmımızda her yıl düzenlenmekte olan FKB Günleri, 16 Aralık’ta Kimya Günü ile başladı. Sabah saatlerinde 1996 mezunlarımızdan Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Bilge Baytekin öğrencilerimize “Mekanokimya, Elektrostatik ve Yumuşak Karbonlar” konulu bir konferans verdi.

2015 yılında L’oreal-UNESCO tarafından verilen Genç Bilim Kadınları ödülüne değer bulunan Baytekin, kimyanın uğraştığı alanlar konusunda öğrencilerimizin ufkunu açan bilgiler verdi. Yeni nesil yumuşak robotlardan, bitkilerin güneşi izleme (heliotropism) ve açılıp kapanma (nictynasty) özelliklerinden yararlanarak geliştirilen ve şekil hafızalı alaşımlarla yapılan güneş paneli sistemlerinden, kimyasal reaksiyonla enerji dönüşümlerinden bahseden Baytekin, mekanokimyanın oldukça verimli olabileceği buluşlar üzerinde durdu.

Kolej Sokağı’nda ise öğrencilerimiz, gün boyunca kimya ile ilgili deneyler yaparak bilimin şaşırtıcı ve eğlenceli yanlarını sergilediler.

Hi-tech sınıfta gerçekleştirilen sunumun konusu ise Alfed Nobel’in hayatı ve Nobel Ödülleri’ydi. Kimya dalında son 10 yılın ödül alan projelerinden bahseden öğrencilerimiz, Prof. Dr. Aziz Sancar ve çalışmasına da geniş yer verdiler.

2.Gün : Biyoloji Günü'nde Anaokulu Öğrencilerimiz de Vardı

Biyoloji Günü'nde öğrencilerimiz tüm gün stantlarda deneylerini sergilediler. Anaokulu ve Ortaokul öğrencilerimiz de yaş düzeylerine uygun deneylere katıldılar. Biyoloji Günü'nde ayrıca 11. sınıflar arasında Hazine Avı, Bilgi Yarışması ve Miras Kavgası isimli bir etkinlik düzenlendi. Bilgi Yarışmasında 11/A, C, E ve  I  sınıfları arasında geçen final yarışı sonucunda  birincilik 11/I sınıfının oldu. CAS Ofisimiz de kansere karşı duyarlılığı artırmak amacıyla düzenlenen kermeste kek ve kurabiye satışından elde edilen geliri ihtiyaç sahibi köy okullarına bağışladılar.

 

3. Gün : Fizik 

 

 
Son DüzenlenmePerşembe, 24 Aralık 2015 12:54