Haberler

Kodlama Haftasını Kodlarla Kutladık Hem Eğlendik Hem Kodladık

108 ülkede milyonlarca çocuğun aynı anda kodlamanın sırrını çözdüğü ve 7-13 Aralık tarihleri arasında kutlanan Bilgisayar Bilimleri Eğitim Haftası’ndaküresel bir hareket olan Hour of Codekodlama etkinliğine, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Zümresi olarak tüm seviyelerdeki öğrencilerimizle birlikte katıldık.

Bu etkinlik ile öğrencilerimiz de code.org sitesini kullandılar ve bu alandaki becerilerini geliştirdiler. Kodlama ile problem çözebilme, olaylar arasında ilişki kurabilme, yaratıcı düşünebilme gibi önemli becerileri kazanıyorlar.

İlkokul 1.2.3 sınıf öğrencilerimiz sınıf öğretmenlerine kodlamayı öğretirken hem öğrendiler hem eğlendiler. 4.sınıflar Scratch programını kullanarak geometrik şekiller çizen kendi kodlamalarını yaptılar. 5.sınıflar Small Basic programlama dilini keşfettiler ve ileri programlamaya doğru bir adım daha attılar. 6.sınıflarda 09 Aralık 2015 tarihinde, öğle arasında yarışma yapılarak en kısa sürede verilen kodlamayı tamamladılar. Seçmeli 7. ve 8.sınıflarımız da ileri düzeyde kodlama bloklarını kullanarak başarılı oldular.

Tüm seviyelerde öğretileri bitirenler sertifika almaya hak kazandılar.

Bu etkinlik ile “kodlama herkes içindir”diyen öğrencilerimizin yaşadığı mutluluk görülmeye değerdi.

Kodlama eğitiminiz, bir haftayla sınırlı kalmayıp Bilişim Teknolojileri ve Yazılım derslerimizde devam edecektir.

 

Son DüzenlenmePazartesi, 21 Aralık 2015 09:30