Kariyer Günleri’nin ilk konuğu Avukat M.Hakan Çınar’dı

Kolejli İşadamları Derneği ve Kolej Ruhu Grubu ortak projesi olan ''Kariyer Günleri''nin ilk konuğu Kolejli İşadamları Derneği Başkanı Avukat M.Hakan Çınar oldu.

Hakan Çınar konferansa başlarken mezunu olduğu ve uzun yıllar yöneticilik yaptığı okulda böyle bir konferans vermekten büyük  mutluluk duyduğunu belirtti.

Öğrencilerimize, "Kariyer planlaması yapmak ve hangi yöne gideceğinizi bilmek istiyorsunuz o yüzden buradasınız. Okurken benim planlarım arasında avukat olmak yoktu. 2. yılımda hukuku kazandım" diyerek meslek yaşamına başlamasını anlattı. "Hukuk bir problem çözme biçimidir" tanımını yapan Çınar, güncel olaylardan yola çıkarak hukuk mesleğini anlattı.

Daha sonra "Hukuk nedir? Hukukun alt dalları nelerdir?  Avukatlık nedir?" sorularının yanıtlarını veren Hakan Çınar, öğrencilerimize hukuk okuyup hakim ve savcı olmaları tavsiyesinde bulundu. Konferansın sonunda Kolej Ruhu Grubumuz kendisine teşekkür ederek Atatürk’ün çerçeveli nüfus cüzdanını hediye ettiler.

Son DüzenlenmePazartesi, 07 Aralık 2015 16:18