"Sağlık Elinizden Gelir"

“Sağlık Elinizden Gelir”

Acıbadem Hastanesi tarafından el hijyeninin insan sağlığı için önemine dikkat çekmek amacıyla ilkokul 1. ve 3. sınıf öğrencilerimize 7 Aralık 2015 tarihinde amfi tiyatromuzda ‘Sağlık Elinizden Gelir” isimli el yıkama semineri verildi.

Enfeksiyon Kontrol Bölümünden Elmas Hemşire tarafından verilen seminerde günlük hayat içinde çevreyle her türlü ilişkiyi sağlayan, bu nedenle de en çok bakteri barındıran organımız olan ellerimizi sık sık yıkamanın sağlık açısından önemi vurgulandı.

Ellerin su ve sabunla ve doğru teknikle yıkanması gerektiğini anlatan Elmas Hemşire, öğrencilerimize uygulamasını da şu sırayla yaptırdı:

- Ellerinizi akan ılık, suyla ıslatın. Islak ellerinizi sabunla iyice köpürtün. Ellerinizin her noktasını (avuç içi ve üstü, parmak araları, başparmak, bilekler) iyice ovalayın.
- Ellerinizin her noktasının sabunla iyice temizlendiğinden emin olun (en az 20saniye)
- Ellerinizi yıkadıktan sonra iyice durulayın.
- Musluk, elle açılan tiptense kağıt havluyla kapatın.
- Halka açık yerlerde kâğıt havluyla, evinizde ise kişiye özel havlularla ellerinizi iyice kurulayın.