22. Türkiye Uluslararası Model Birleşmiş Milletler Konferansı (TIMUN)’a Katıldık

Üsküdar Amerikan Lisesi’nin ev sahipliğinde, 19-22 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve çeşitli ülkelerden yaklaşık 500 öğrencinin katıldığı 22. Türkiye Uluslararası Model Birleşmiş Milletler  Konferansı’nda okulumuzu Politika ve Diplomasi Kulübü öğrencilerimizden Ege Öndeş (11B), Deniz Alara Yener (11F), Hatice Övgü Nalçacı (11H), Erdoğan Mert Otay (11K), Nur Bilgesu Odabaş (11P), Derya Şimşek (10A), Elif Kurtay (10C), Enis Hikmet Özmert (10K), İrem Alp (11M) ve Deniz Eracar (10O) temsil etti. Konferans sürecinde bir öğrencimiz GA 4 Çevre Komitesine başkanlık yaptı, bir öğrencimiz Danışma Panelinde uzman rolünde görev aldı, altı öğrencimiz Afganistan delegasyonu ve iki ise öğrencimiz Filistin delegasyonu olarak komitelerde yer aldılar.

Gençlerin dünya sorunlarını tartıştığı platformda, öğrencilerimize İngilizce öğretmenleri Osman Yavaşça danışmanlık yaptı. Dört gün süren konferansta; Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik Komitesi, İnsan Hakları Komitesi, Çevre Komitesi, Yasal Komitesi, Özel Politik Komitesi, Ekonomik ve Sosyal Konsey ve Danışma Paneli’nde terörden, çocuk işçilere, savaş mültecilerinden, nüfus artışına varıncaya değin dünyanın gündemini teşkil eden konularda çözüm arandı.