Fransızca Zümremiz’den Lezzet Haftası Etkinliği

1990 yılında Fransa’da düzenlenmeye başlayan Lezzet Haftası çerçevesinde okullarda bu alanda etkinlikler düzenlenmektedir. Türkiye’de de bu etkinlikler, Fransız Kültür merkezi ve farklı eğitim kurumları işbirliğiyle, iki ülkenin mutfak geleneklerinin tanıtılmasına vesile olmaktadır.

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Fransızca Zümremiz de Lezzet Haftası kapsamında, Fransız Kültür Merkezi’yle iş birliği yaparak,  Fransız Büyükelçiliği’ni temsilen; Ankara Eğitim İşbirliği Ateşesi Jean Michel BERTHE ve  Ankara’da ikâmet eden Fransız şef Paul METAY’ı okulumuza devet etti. 23 Kasım 2015 Pazartesi günü gerçekleştirilen etkinliğe 55 öğrencimiz katıldı. Bu davetin amacı, öğrencilerimizin anadili Fransızca olan farklı meslek grubundan bir kişiyle interaktif bir iletişime geçmelerini sağlamaktı. Şefin öğrencilere ikram ettiği kendi ürünü olan «ilkbahar» isimli fıstıklı pastalarıyla birlikte  gerçekleştirdiği Fransızca sunum, öğrencilerimizden çok olumlu dönütler aldı.