Atatürk’ün Hayatına İz Bırakan Kişiler

Okulumuz 11/  E-H-I-M-Y sınıfları öğrencileri  tarafından  20 Kasım 2015 tarihinde, Tarih öğretmenleri Rabia Göymen ve Muazzez İlhan rehberliğinde‘’Atatürk’ün Hayatına İz Bırakan Kişiler’’ adlı  bir etkinlik  düzenlenmiştir. Bu etkinlikte Halide Edip Adıvar, Sabiha Gökçen, Afet İnan, Afije Jale, Kazım Karabekir, İsmet İnönü, Salih Bozok, Fikriye ve Latife Hanımlar öğrenciler tarafından Atatürkle ilgili bir anılarından yola çıkılarak canlandırılmıştır. Böylece öğrenciler tarihe yakından tanıklık etmiş, Atatürk’ün düşünce yaşantısında  etkili olan  kişilerin özelliklerini empati kurarak anlama fırsatı elde etmişlerdir. Ayrıca, Atatürk’ün hayatında belli dönemlerde yer almış, onunla omuz omuza savaşmış, hayati kararların alınmasında yanında bulunmuş, özel hayatını duygusal anlamda etkilemiş olan bu isimler, yapılan etkinliğin sonucunda öğrenciler  tarafından hatırlanmış ve anılmıştır. Böylelikle tarih dersinin aktif öğrenme ortamı yaratılarak daha etkili işlenebileceği gösterilmiştir.

Son DüzenlenmeCuma, 27 Kasım 2015 12:57