Doç. Dr. Ahmet HAN "Türk Dış Politikası ve Suriye Sorunu" Konulu Konferans Verdi

Kadir Has Üniversitesi öğretim üyesi, 1980 mezunumuz Doç. Dr. Ahmet Han, 13 Kasım 2015 tarihinde lise öğrencilerimize “"Türk Dış Politikası ve Suriye Sorunu" konulu konferans verdi. Tarih Zümremizin katkılarıyla düzenlenen konferansta Türkiye’nin son dönemde en önemli dış politika sorunu haline gelen Suriye konusu ele alındı.

Atatürk’ün en yakın çalışma arkadaşlarından Falih Rıfkı Atay’ın Zeytindağı eserinden yola çıkarak bugünkü dış politika yapanların iddialarının aksine Cumhuriyet’i kuran kadroların Suriye’yi ve Ortadoğu bölgesini çok iyi bilen orada savaşmış, yaşamış ve orayı yönetmiş insanlar olduklarını vurguladı.  Doç. Dr. Han, Batılı, laik ve demokratik özellikleri üzerinde barındıran ulus devlet Türkiye’nin uzun bir süre siyaseten Ortadoğu’dan uzak durmayı tercih ettiğini ve tedbirli bir politika izlemiş olduğunu belirtti. Türkiye’nin Suriye sınırında uyguladığı açık kapı politikasına ilişkin görüşlerini dile getirdikten sonra Ortadoğu’nun daha uzun bir süre kaynamaya devam edeceği öngörüsünde bulundu. Doç. Dr. Ahmet Han, konferansın son bölümünde öğrencilerimizin sorularını cevapladı.

Son DüzenlenmeCuma, 13 Kasım 2015 14:33