Logo
Bu sayfayı yazdır

10 Kasım’da Atamızı Saygı, Sevgi ve Özlemle Andık

10 Kasım’da Atamızı Saygı, Sevgi ve Özlemle Andık


Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 77. yıldönümünde okullarımızda düzenlenen törenlerle saygı, sevgi ve özlemle andık. 10 Kasım sabahı lise öğrencilerimiz, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak nöbet tuttular. Tüm okullarımızda öğrencilerimiz, Atatürk büstlerini çiçeklerle donattılar. Saatler 09:05’i gösterdiğinde bayraklar yarıya indirildi ve Atamızın manevi huzurunda saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu.

 

 

Lise Kısmı Törenimiz

10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni, Lise Kısmı tören alanında gerçekleştirildi.  Atamızın en büyük eseri Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimiz, tören boyunca bayrağımızı ve Atatürk’ün resmini omuzlarda yükselttiler.

 

Öğrencimiz Yankı Ayhan gür sesiyle “Atatürk’ün Gençliğe Hitabı”nı okudu. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Arzu Ünal, öğretmenlerimiz adına yaptığı günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında Mustafa Kemal’in her ifadesinde “Üç işimin biri barış, biri dünya, biri de sizsiniz” diyerek halkına seslenen seçkin ve alçak gönüllüğün sesi bir lider olduğunu belirtti. 

9. sınıf öğrencilerimizden Elifsu Gözen, Muazzez Menemenlioğlu’nun “Gözyaşı Acıyı Yansıtmaz” adlı şiirini seslendirdi. Ardından 12-U sınıfından Irmak Ataman, gençler adına konuşma yaptı. Öğrencimiz konuşmasında “Gerçek uygar bir insanın biriktirmesi ve sahip olması gereken en büyük zenginlik bilgi mi, yoksa satın alabileceğimiz, yalnızca maddi değeri olan şeyler mi?” sorusunu yönelterek “Eğer yanıtımız bilgi biriktirmenin bizi uygar ve gerçek Atatürkçü gençler yapacağı düşüncesiyse, kendimizi değiştirmemiz gereken en yakın zaman bu gündür. Ben, onun kurduğu ve ışığında yürüyen TED Ankara Koleji’nin bir öğrencisi olarak şimdi daha bilinçliyim. Ne yapmam ve nasıl yaşamam gerektiğini daha iyi biliyorum. Çünkü ben, artık dünkü ben değilim.” dedi.

Ardından yöneticilerimiz, öğretmen ve öğrencilerimiz, Kolej Sokağı’na geçerek Atamızın manevi huzurunda saygı geçişinde bulundular. Lise Koromuz da marşlarla onlara eşlik etti.

İlkokul ve Ortaokul Törenimiz

İlkokul ve Ortaokul öğrenci ve öğretmenlerimiz, Atamızı anmak üzere İlkokul Kısmı tören alanında bir araya geldiler. Okul Müdürümüz Zühal Üstündağ, öğrencilerimize seslendiği konuşmasında, “Atatürk’ü anmak aslında onu anlamaktır. Atatürk’ü anlamak, insan haklarına saygılı olmak, demokrasiye inanmak, hukukun üstünlüğünü kabul etmek, bilimin yol gösterici ışığını takip etmek, çağı yakalamaktır. Biz Kolejliler, eğitim yuvamızda akla ve bilime dayalı eğitim ve öğretim yapabiliyorsak bunu Atamıza borçlu olmanın bilinciyle emanetine her zaman sahip çıkacağımıza, gösterdiği çağdaş uygarlık yolundan hiçbir zaman ayrılmayacağımıza bir kez daha söz veriyor, Atamızın yüce anısı önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Törene TED Samsun Koleji'nden bir grup öğrenci ve öğretmen de katıldı.

İlkokul ve Ortaokul öğrencilerimiz, birlikte hazırlayıp sundukları “Bir İnançtır Mustafa Kemal” adlı oratoryo ile özgürlük ve bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz Atatürk’ü anlattılar. “Dün yokken bugün varsak, doyasıya yaşıyorsak Sendendir Atatürk” diye seslenen öğrencilerimize TED Orkestrası marşlarla eşlik etti. Anma Töreni, Atam Sen Rahat Uyu ve Atatürk Marşlarının hep birlikte coşkuyla söylenmesiyle son buldu.  

İlkokul ve Ortaokulumuzda Atatürk Haftası nedeniyle ayrıca okul ve sınıf panolarında öğrencilerimizin yazıları ve resimleri sergilenirken, okul radyosundan da çeşitli programlar yapılacak.

 

Anaokulu Törenimiz

Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle Anaokulu Kolej Sokağı’nda düzenlenen törende Okul Müdürümüz Neşe Aşıcı Özmeriç öğrencilerimize seslendi. Okul Müdürümüz, “Büyük Önder Atatürk’ü ölümsüzlüğe uğurlayışımızın 77. yıldönümünde büyük bir saygı, minnet ve özlemle anarken bize düşen en büyük görevin O’nun en büyük eseri Cumhuriyeti korumak ve anlamak olduğunu bir defa daha hatırlıyoruz. Çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük devlet ve düşünce adamı Yüce Atatürk’ün kalbimizdeki sevgisi her zaman yolumuzu aydınlatacaktır. Bugün ülkemizi en zor şartlarda bile tek yürek halinde kenetleyen, onun bize miras bıraktığı cumhuriyet ve cumhuriyetin değerleridir. Bunun bilinci içinde daima Atatürk ilke ve devrimleri ışığında ilerlemeye, Türkiye’yi çağdaş geleceğe taşımak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğimize söz veriyoruz.” diyerek duygularını ifade etti.

A2 Turkuaz Sınıf’tan Rüzgar Öztürk’ün "Atam" adlı şiirini okumasının ardından Turkuaz Sınıf’ın tüm öğrencileri “Ataya Özlem” adlı şarkıyı seslendirdiler.

A2 Mavi Sınıfımız, “Atatürk İçimizde” adlı şiiri coşkuyla okudu. A2 Pembe Sınıfımız, Dersimiz Atatürk filminden “Ben Seni Hiç Görmeden Sevdim” adlı şarkıyı söylediler.

Törenin sonunda Anaokulu öğrencilerimiz, Atamıza olan sevgilerinin ifadesi olarak Atatürk Köşesine çiçek bıraktılar.

 

 

 

 

 

 
Son DüzenlenmeSalı, 12 Eylül 2017 11:11
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000