Logo
Bu sayfayı yazdır

Cumhuriyetimizin 92. Yılını Törenlerle Kutladık

Cumhuriyetimizin 92. Yılını Törenlerle Kutladık

Cumhuriyetimizin 92. Yılını Törenlerle Kutladık

İlkokul ve Ortaokul Törenimiz

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için İlkokul ve Ortaokul öğrenci, öğretmen ve velilerimiz, 29 Ekim sabahı İlkokul Kolej Sokağı’nda toplandılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende Okul Müdürümüz Zühal Üstündağ, günün anlam ve önemine değinen konuşmasında "Bizler Atamızı yalnızca 29 Ekimler de değil, her gün minnet ve şükranla anarken, çizdiği çağdaş uygarlık yolunda laik ve demokratik bir anlayışla, ödün vermeden ilerleyerek gelecek nesillere güçlü bir Türkiye bırakmanın çabası içindeyiz. Siz Sevgili Kolejlilerin, bilim ve akıl yolundan ayrılmadan ilerleyeceğinize ve aydınlık Türkiye’nin birer meşalesi olacağınıza inanıyoruz. Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

Okul Orkestramızın çaldığı marşlara öğrencilerimiz eşlik ettiler. Törenimiz, İlkokul ve Ortaokul öğrencilerimizin sunduğu “Cumhuriyet Oratoryosu” ile devam etti. Mustafa Kemal Atatürk ile şahlanan ulusumuzun kahramanlık destanı yazdığı Kurtuluş Savaşı’nı, Cumhuriyetimizin kuruluşunu ve devrimleri anlatan Oratoryo büyük beğeni topladı.

Törenimiz coşkuyla seslendirilen 10. Yıl Marşı ve Koleji Marşı ile son buldu.

Anaokulu ve Lise Kısmı Törenimiz

Anaokulu ve Lise Kısmımızın birlikte gerçekleştirdikleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni öğrenci, öğretmen ve velilerimizin katılımıyla Lise Kısmı Kolej Sokağı’nda yapıldı. Anaokulu öğrencilerimizden oluşan Bayrak Grubu, alkışlar eşliğinde tören alanında yerini aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından İngilizce öğretmenlerimizden Gazi Oğuz Güler konuşma yaptı. “Atatürk, 29 Ekim 1923 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurarak, Türk ulusuna, çağdaş uygarlık düzeyine erişmeyi, hatta bu düzeyi aşmayı amaç olarak göstermiştir, çünkü Atatürk’e göre çağdaşlaşmak, her şeyden önce ‘bir yaşam davası’, ‘bir var olma mücadelesi’dir” diyen Güler, TED Ankara Koleji öğretmenleri olarak “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” meşaleler yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

9-O sınıfı öğrencimiz Zeynep Akkerman, “Atatürk Dendi mi?” adlı şiiri seslendirdi. 12-Ş sınıfından Ege Pekel, Cumhuriyet gençlerinin temsilcisi olarak seslendiği  konuşmasında “Kararlılığımız hiçbir zaman sönmeyecek. Demokratik ve bir sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin koruyucuları olarak biz, Cumhuriyet gençleri, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz.” dedi. “Mutluluk Bayrakları” adlı şiiri ise 9-P sınıfı öğrencimiz Ece Gülmez okudu.

Tören, Anaokulu ve Lise Kısmı Koromuzun birlikte seslendirdiği marşlar ve şarkılarla devam etti. Törenin sonunda minik öğrencimizin açtığı "Cumhuriyet Özgürlüktür" yazılı pankart büyük alkış aldı.

 
 
 
 
Son DüzenlenmeSalı, 12 Eylül 2017 11:11
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000