Türkiye'nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler: Ayfer Yılmaz

TEDÜ'nün organizasyonu ile düzenlenen ve Türkiye'de kariyer alanında adından söz ettiren isimlerle lise öğrencilerimizi buluşturan "Türkiye'nin Kariyer Öncüleri Sohbetler" başladı. 15 Ekim 2015 tarihinde TEDÜ'de gerçekleştirilen sohbetin konuğu Devlet e. Bakanı ve TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ayfer Yılmaz oldu. Üniversite sınavı hakkında düşüncelerini paylaşarak söze başlayan Yılmaz, "Kariyerlerimizi aslında bizler değil, bir sınav belirliyor" dedi. Öğrencilerimize kitap önerisinde bulunan Yılmaz, Daron Acemoğlu'nun yazdığı “Ulusların Düşüşü” adlı kitabı mutlaka kütüphanelerinde bulundurmalarını tavsiye etti.

Teknolojiyi üreten ve satın alan ülkeler konusu üzerine süren sohbette,sTürkiye’nin sürekli tükettiğinin, imalat sanayisinin çalışmadığının ve krizlerden ancak üreterek çıkabileceğimizin altını çizen Yılmaz, bilginin ürüne dönüştüğü bir dünyada yaşadığımızı, eğer ufkumuz olmazsa bilgiyi geliştirmemize olanak olmadığını söyledi. Başarının sürdürülebilir değilse tamamen tesadüf olduğunu, hayallerine nokta koymamalarını, mutlaka bir üst veya yan dal yapmalarını tavsiye eden Yılmaz, öğrencilere tek tek hayallerinin ne olduğunu sorarak, girişimcilik toplantılarına katılmalarının çok yararlı olacağını sözlerine ekledi ve onlardan gelen soruları cevapladı.

.

Son DüzenlenmeCuma, 06 Kasım 2015 14:05