Ortaokulumuz ve Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) iş birliği ile “Sonsuzluğa Yolculuk, Son Tanık” konulu söyleşi Ortaokul konferans salonumuzda gerçekleştirildi.

IMG 9526111

Söyleşiye Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi Onursal Başkanı Yekta Güngör Özden ve Emekli Piyade Albay 13. Anıtkabir Komutanı Muzaffer Taytak konuk olarak katıldılar.
Söyleşiye başlamadan önce TÜSİAV Kadın Platformu Başkanı Füsun Şener böyle bir söyleşinin gerçekleştirilmesinde duyduğu memnuniyeti dile getirerek Okulumuza, öğrencilerimize ve konuklara teşekkürlerini bildirdi.
Sayın Taytak öğrencilerimize Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bilinmeyen yönlerini anlatırken Anıtkabir komutanı olarak Anıtkabir’in yapılışı ve Anıtkabir Müzesi hakkında bilgiler verdi.
Sayın Özden ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşının Etnografya Müzesinden çıkarılıp Anıtkabir’e defni zamanında üniversite öğrencisi olarak orada bulunduğunu, o anın hayatı boyunca unutamayacağı bir an olduğunu gözleri dolarak öğrencilerimize aktardı.

Son DüzenlenmeÇarşamba, 10 Mayıs 2023 17:45