Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Başak Açır’ın “Zaman Pazarı” Adlı Romanını Konuştuk

IMG 8615

14.04.2023 tarihinde lise kısmı konferans salonumuzda okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Başak Açır’ın “Zaman Pazarı” adlı romanı ile ilgili bir söyleşi programı düzenlendi. Söyleşinin moderatörlüğünü yine Türk Dili ve edebiyatı öğretmenimiz Oğuzhan Bozkurt yaptı. Söyleşide edebiyatta gerçeklik, kurgusal gerçeklik ve yaşam arasındaki ilişkiler, edebiyatta anlatıcının tutumu ve rolleri, edebi metinlerin dil ve anlatı özellikleri ve bunlarla birlikte özelinde “Zaman Pazarı”nın içerik, dil ve söyleyiş özellikleri hakkında konuşuldu. Romanda epigraf olarak yer alan halk ozanımız Neşet Ertaş’ın “Cahildim Dünyanın Rengine Kandım” adlı türküsü müzik öğretmenimiz Mehmet Kaya tarafından bağlama eşliğinde seslendirildi. Bu noktada Başak Açır halk kültürüne verdiği kıymetten, bu kültürel mirası yazılı ve sözlü birikimlerle gelecek nesillere aktarmanın eğitimciler için bir zorunluluk olduğunun altını çizdi. Okul Müdürümüz Sayın Tamer Atacan öğretmenimizi tebrik ederken ülkemiz gençlerini yetiştiren “Cumhuriyet Öğretmenleri”ne duyduğu güveni de dile getirdi. Öğretmenimize günün hatırası olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün nüfus cüzdanının yer aldığı anlamlı hediyemiz takdim edildi. Başak Açır “Bu hediyeyi almak benim için çok kıymetli idi. Öğretmenliğimin en güzel günlerinden birini yaşıyorum. Bir evlat, kadın, anne, eş ve öğretmen olarak her şeyimi Atama borçluyum. Atamı başımın üstünde taşıyorum, onur duydum. “diyerek duygularını dile getirdi. Söyleşi Başak Açır’ın kitaplarını imzalaması ile sona erdi.