21 Mart Dünya Şiir Günü'nde Şair ve Yazar Çiğdem Sezer'le Keyifli Bir Sohbet Gerçekleştirdik.

IMG 4014

21 Mart Dünya Şiir Günü etkinlikleri kapsamında günümüz edebiyatının önemli temsilcilerinden şair ve yazar Çiğdem Sezer ile lise kısmı konferans salonumuzda, öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımı ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Söyleşide şiirin içerik ve dil anlatım özellikleri, şiirde biçem, edebiyat ve gerçeklik, sanatta disiplinler arası yaklaşımlar, edebiyat ve esin dünyası gibi şiir türüne ilişkin değerlendirmelerin yanında özel olarak Çiğdem Sezer şiiri üzerine de konuştuk. Öğrencilerimizin sunum ve soru - cevap yöntemleri ile moderatörlük yaptıkları söyleşi katılımcı öğrencilerimizin soruları ile devam etti. Çiğdem Sezer öğrencilerimize sanatın iyileştirici ve geliştirici gücünden söz ederken öğrencilerimize kendilerini var edecekleri alanları asla ihmal etmemelerini, yaşamda tutunacak bir dal bulmanın ne derece önemli olduğunu öğütledi. Okul müdürümüz Tamer Atacan ise sanatın insana kattığı kıymetten söz ederken gerçek bir aydınlanma için düşünmek, yaratmak ve estetik bir beğeni ile özgün ürünler ortaya koymak gerekliliğinin altını çizdi. Müdürümüz katılımından dolayı sanatçımıza teşekkürlerini Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün nüfus cüzdanını temsil eden andaçla sundu. Tamer Atacan’ın “Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusudur” diye adlandırdığı andacın kendisini onurlandırdığını dile getiren Çiğdem Sezer ülkemizi aydınlık yarınlara kavuşuracak pırıl pırıl gençlere veda ederken gençliğe duyduğu güveni bir kez daha dile getirdi. Bu keyifli söyleşi için sanatçımıza teşekkürlerimizi sunmayı bir borç biliriz. Dünya Şiir Günü kutlu olsun!

Son DüzenlenmeCuma, 24 Mart 2023 10:15