Logo
Bu sayfayı yazdır

Ata’mızı Aramızdan Ayrılışının 84. Yılında Özlemle Andık

Ata’mızı Aramızdan Ayrılışının 84. Yılında Özlemle Andık

IMG 0004 copy 1

 Cumhuriyet’imizin ve okulumuzun kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde savgı, sevgi ve özlemle andık. 10 Kasım sabahı Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise Kısmımızda saat 9'u 5 geçe eş zamanlı düzenlenen törenlerde, siren sesleriyle bayraklar yarıya indi. Ata’mızın manevi huzurunda saygı duruşunda bulunduk ve İstiklal Marşı’mızı söyledik.

Lise Kısmı törenimizde öğretmenler adına Başak Açır’ın yaptığı konuşmada “Biz Cumhuriyet öğretmenleri, bugün ve her gün Ata’mızı büyük bir özlemle anıyor, onun eşsiz düşüncelerinin ışığında nefes alıp veriyor, Ulu Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk’ün biz eğitim ordusuna verdiği özgürlük meşalesini elimizde, fikrimizde ve yüreğimizde taşıyarak derslerimize giriyor, öğrencilerimizi Ata’mızın bizleri kucakladığı gibi kucaklıyoruz “ dedi. Öğrenciler adına günün anlam ve önemine değinen konuşmayı 10-O sınıfı öğrencimiz Doğa Sivri yaptı. Öğrencilerimiz Nehir Özdemir, Kerem Köleli, Zeynep Nil İçmegiz, Onur Baler ve Denis Gusev Üge “Sen Mustafa Kemal’sin” ve “Mustafa Kemal Seslense” adlı şiirleri seslendirdiler. Törenin sonunda Lise Çoksesli Koro’muzun söylediği marşlar eşliğinde, öğrenci ve öğretmenlerimiz, 10 Kasım için özel hazırlanan Atatürk köşesinin önünden saygı geçişinde bulundular.

Ortaokul törenimizde Okul Müdürümüz Yılmaz Bal öğrencilerimize şöyle seslendi: Ata’mızın ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıl dönümünde herkese düşen en büyük görev Atatürk’ü ve onun en büyük eseri olan Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek ve Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır.” dedi. Öğretmenlerimiz adına Türkçe konuşmayı Ebru Erkuvan, İngilizce konuşmayı ise Beata Külpınar yaptı. Öğrenciler adına ise 6-B sınıfından Zeynep Akkocaoğlu duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Ortaokul koro ve orkestramız Ata’mıza ithafen şarkı ve marşlar söyledi. Ortaokul törenimiz, tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin Ata’ya Saygı Geçişi yapmaları ile sona erdi.

İlkokul törenimizde konuşma yapan Okul Müdürümüz Azize Açıkalın “Sevgili Kolejliler, dünyanın en büyük liderini Atatürk’ü sevmek ve anlamak, O’nun izinde yılmadan, yorulmadan akıl ve bilimle yürümek demektir. İnancımızı ve gücümüzü Mustafa Kemal Atatürk’ten alan biz TED Ankara Kolejliler olarak en büyük görevimiz Cumhuriyeti ve Cumhuriyet değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek ve bize bıraktığı tüm eserlere sonsuza dek sahip çıkmaktır.”  diyerek duygu  ve düşüncelerini dile getirdi. Öğrencilerimiz adına Türkçe konuşmayı Ozan Elvan Şen (3-A), İngilizce konuşmayı ise Beren Yılmaz (4-R) yaptı. Törenimiz, “Sonsuza Kadar” adlı oratoryo ile son buldu.

Anaokulu törenimizde Okul Müdürümüz Zeynep Melis Araç “Biz Kolejliler bugün burada,  Ata’mızın emanetine her zaman sahip çıkacağımıza, gösterdiği çağdaş uygarlık yolundan hiçbir zaman ayrılmayacağımıza, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında ilerlemeye, Türkiye’yi çağdaş geleceğe taşımak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğimize bir kez daha söz veriyoruz. “ diyerek öğrencilerimize seslendi.  Öğrenciler adına ise Nil Yalçın ve Pars Sevingel konuşma yaptı. Anaokulu Koromuz “Çocuk Kalbimle Atatürk” adlı şarkıyı söylediler. Öğretmenleri eşliğinde Ata’ya Türkçe ve İngilizce seslenen öğrencilerimiz, “Atatürk’üm Önderim” marşını da hep birlikte söylediler.

 

Son DüzenlenmePerşembe, 10 Kasım 2022 14:14
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000