Frankfurt’ta Düzenlenen Uluslararası Stem Olimpiyatları’ndan Madalyalarla Döndük

WhatsApp Image 2022 08 03 at 10.56.39 2

19-24 Temmuz 2022 tarihinde Almanya'nın Frankfurt şehrinde yapılan Uluslararası STEM Olimpiyatları (I-STEM)’den madalyalarla döndük..

11 ülke ve 39 okuldan gelen 228 öğrencinin katılımıyla düzenlenen yarışmaya, TED Ankara Koleji olarak Lise Kısmımızdan 6 öğrencimiz ile katıldık. Matematikum ve Experimenta Bilim Merkezlerinde gerçekleştirilen yarışmada öğrencilerimiz, sınav öncesinde iki gün boyunca deney ve uygulama çalışmaları yapma fırsatı da buldular.

Sınavların sonucunda öğrencilerimiz altın, gümüş ve bronz olmak üzere 4 ayrı kategoride toplam 12 madalya alarak okulumuzu ve ülkemizi başarıyla temsil ettiler.

Fen Bilimleri Genel Sıralamada:
Ozan Sevindir (9. Sınıflar) gümüş,
Kerem Günel (10. Sınıflar) bronz,

Matematik Branşı Yüzdelik Sıralamada:
Kerem Günel altın,
Ateş Azılı gümüş,
Erim Ataoğlu gümüş,
Deniz Lapsekili altın ,
Çınar Aydın gümüş ,
Ozan Sevindir bronz,

Fen Bilimleri Sıralamasında:
Çınar Aydın gümüş,
Erim Ataoğlu bronz

Kodlama Sınavında:
Deniz Lapsekili altın,
Ateş Azılı ise bronz madalya alarak olimpiyatları başarılı bir şekilde tamamladılar.

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.