Logo
Bu sayfayı yazdır

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mızı Çoşkuyla Kutladık

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mızı Çoşkuyla Kutladık

IMG 8250

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 103 yıl önce bağımsızlık mücadelesi için Samsun’a çıkmasının yıl dönümü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mızı coşkuyla kutladık.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan törende TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanımız Kartal Usluel, konuşma yaptı. Vakıf Başkanımız konuşmasında 19 Mayıs’ın tarihten silinmek istenen bir milletin küllerinden, bağımsız bir Cumhuriyet olarak doğarak gericiliğe başkaldırması ve medeniyetin aydınlık yolunda ilerlemesiyle sonuçlanan, tüm dünya milletlerine ilham olan bir zafer olduğunu vurgulayarak “TED Ankara Koleji bu aydınlığa giden yolda, Ata’mızın direktifleriyle ve Cumhuriyet’i kuran kadrolar tarafından kurulmuş, verdiği çağdaş ve nitelikli eğitimle 90 yıldır Türkiye’nin geleceğine yön veren, başarılarıyla gurur duyduğumuz söz sahibi nesiller yetiştirmektedir.” dedi.

Öğrencilerimiz Mert Biçen ve Defne Ünsal’ın sunduğu törenimiz, müzik öğretmenimiz Gizem Kahraman'ın bestelediği ve Okul Korolarımızın seslendirdiği 90. Yıl Marşı ile devam etti. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni öğrencimiz Kerem Köleli senlendirdi, Akça Güler’in okuduğu Gençliğin Ata’ya Yanıtı’nı ise tüm öğrencilerimiz tek yürek tekrar etti. Öğretmenlerimiz adına lise öğretmenimiz Demet Aksoy, gençlik adına ise lise öğrencimiz Hira Aksöz, günün anlam ve önemine değinen konuşmalarını yaptı. Trampet takımının ve ortaokul öğrencilerimizin beğeniyle izlenen eşli dans gösterilerinin ardından öğrencilerimiz Melis Özkardeş ve Demir Asan, Bir Destandır 19 Mayıs şiirini okudular. İlkokul öğrencilerimiz Kemal Ali İnce, Arın Erdal ve Anaokulu öğrencilerimiz Nil Sezgin ve Aren Kavaklıoğlu da Bugün 19 Mayıs şiirini birlikte seslendirdiler. Törende ayrıca anaokulu ve ilkokul öğrencilerimizin gösterisi, koronun 19 Mayıs Kurtuluş Günü, İleri ve Vatan Marşları’nı seslendirmesi, lise ve ortaokul öğrencilerimizin sportif hareketler gösterisi ve Halk Dansları Topluluğumuzun ilgiyle izlenen gösterileri yer aldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenimiz Kolej Marşı ile son buldu.

Son DüzenlenmePerşembe, 19 Mayıs 2022 11:59
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000