Haberler

Sinan Meydan 19 Mayıs Öncesinde Söyleşi ve İmza Günü İçin Okulumuza Konuk Oldu

IMG 8097kapak

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde yazar ve tarihçi Sinan Meydan, söyleşi ve imza günü için okulumuza konuk oldu. Lise Kısmı Atatürkçü Düşünce topluluğumuzun daveti üzerine 17 Mayıs’ta okulumuza gelen Sinan Meydan, Ata Sahne’de ortaokul ve lise öğrencilerimizle bir araya geldi. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, onu diğer liderlerden farklı kılan özellikleri ve 19 Mayıs’ın önemini 100 yıl önceki belge ve fotoğraflara dayanarak öğrencilerimize anlattı.

“Mustafa Kemal Atatürk sıradan bir asker değil, okuyan ve yazan, dille ilgilenen, kelimeler türeten filozof bir lider. Onun için dünyadaki diğer liderlerden çok farklı ve bize çok şey öğretiyor.” diyen Meydan, Atatürk’ün öğrencilik yıllarından başlayarak, savaştığı cepheleri, Mondros Mütarekesi sonrası ülkenin işgalini ve 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkmasıyla birlikte Cumhuriyet’in kuruluşuna kadar giden süreci ana hatları ve dikkat çeken noktalarıyla öğrencilerimize aktardı.

Atatürk’ün gençlere olan güvenine de değinen Sinan Meydan,“Atatürk’ün umudunu kaybetmemesinin nedeni gençler. Yani şu masal değil. Hani diyoruz ya Atatürk bu ülkeyi gençlere emanet etti. Bu bir tekerleme değil, hikaye değil. Gerçeğin kendisi. Atatürk gençlere inanıyor ve güveniyor. Lütfen siz o sorumluluk bilinciyle yetişin. O güveni boşa çıkarmayacağınızı biliyorum, eminim bundan.” sözleriyle bu güvene vurgu yaptı.

19 Mayıs öncesinde bizlerle birlikte olan Sayın Sinan Meydan’a teşekkür ediyoruz. Söyleşinin tamamını Youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=ds_W6HYftO0

 

 

Son DüzenlenmeSalı, 17 Mayıs 2022 15:05